Bartın'a Bin Kişilik Öğrenci Yurdu

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Üniversitesi Kutlubey Yazıcılar Yerleşkesi'nde inşa edilecek Kredi Yurtlar Kurumu'na ait bin kişilik öğrenci yurdu inşaatına başlanacağını bildirdi.



Tunç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bartın Üniversitesi'nin her geçen gün büyüdüğünü, yeni kampüs alanındaki fakülte ve diğer sosyal tesis binalarının inşaatlarının yapım sürecinin devam ettiğini, kütüphane binası, beden eğitimi ve spor yüksekokulu binalarının da tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.

Gelişen ve sürekli öğrenci sayısı artan üniversitede, öğrencilerinin barınma ihtiyacına da önem verdiklerini ve yeni inşa edilecek yurtlarla bu ihtiyacın giderileceğini ifade eden Tunç, şunları kaydetti:

"Bartın Üniversitesi'nin Kutlubey Yazıcılar Kampüsü içerisinde Yurtkur'a tahsis edilen 50 dönümlük arsa üzerinde inşa edilecek 1000 kişilik öğrenci yurdunun yapım ihalesi geçen yıl aralık ayında gerçekleştirilmişti. İhale sürecinin kesinleşmesiyle yüklenici firma ile sözleşme imzalandı ve yurt inşaatına önümüzdeki günlerde başlanacak. Şu an 2 bin 329 olan Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu’nun yatak kapasitesi, inşaatı devam eden 2 bin 500 kişilik öğrenci yurdunun önümüzdeki yıl ve yeni inşa edilecek 1000 kişilik yurdun da 1,5 yıl içinde tamamlanmasıyla kapasite 5 bin 829'a yükselecek."

Kaynak: AA