Baro Başkanı Er Açıklaması 'Mesleki Eğitimleri Arttırdık'

İçel’in Erdemli ilçesinde stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan 3 avukat, yemin edip cübbe giyerek avukatlık ruhsatnamesini İçel Barosu Başkanı Ali Er’den aldı.

Baro Başkanı Er Açıklaması 'Mesleki Eğitimleri Arttırdık'
Erdemli Baro Odasında düzenlenen ve Erdemli Baro Temsilcisi Hülya Yavuz Benzer ile yemin eden avukatların aileleri, yakınları ve avukatların katıldığı törende Burcu Yıldırım, Ahmet Tekeli ve Emine Sevinç yemin edip avukatlık ruhsatını alarak mesleğe ilk adımı attı.

Törende konuşan İçel Barosu Başkanı Ali Er, günümüzde avukatın en temel sorunlarından birisinin teoriye ve uygulamaya yönelik hukuki bilgiye ulaşılması, üretilmesi, yönetilmesi ve aktarılması olduğunu belirterek, "Mesleki eğitim, önem verdiğimiz konuların başında yer alıyor. Sürekli değişen yasalar karşısında meslektaşlarımızı bilgilendirmek için alanında uzman eğitimciler tarafından mesleki seminerleri artırarak ve yeni mesleki kitaplarını meslektaşlarımızın adreslerine göndererek, son değişimler ve gelişmeler hakkında bilgiye ulaşmalarına katkı sağlıyoruz. Aynı hizmetlerden ilçelerde görev yapan meslektaşlarımızın da faydalanmasına olanak sağlıyoruz" dedi.

Törenin ardından Baro Başkanı Er, mesleğe ilk adımı atan avukatları tebrik ederek, kendilerine meslek hayatında başarı dileklerinde bulundu.
Kaynak: İHA