Antalya Eğitim Bir Sen'den İstiklal Marşı'nın Kabulü Açıklaması

Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, İstiklal Marşı’nın emperyalizme ve işgalci devletlere meydan okuma niteliği taşıyan Türk milletinin tarihi bir ahitnamesi olduğunu vurguladı.

Antalya Eğitim Bir Sen'den İstiklal Marşı'nın Kabulü Açıklaması
İstiklal Marşının Meclis’te kabulünün 97.yıldönümü münasebetiyle açıklama yapan Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Mustafa Çoban, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ve 12 Mart tarihinde kabul edilen İstiklal Marşı’nın milletimizin bütün emperyalistlere muhtıra verdiği tarih; silah üstünlüklerine ve kalabalık ordularına güvenerek milletimizi dize getirecekleri yanılgısı içinde olan işgalci devletlere bir meydan okuma olduğunu söyledi.



Çoban, “İstiklal Marşı, ancak istiklalle birlikte anlamlı olan imanın, imanla yaşayan istiklalin ne pahasına olursa olsun korunacağının yeminidir. O milletimizin tarihi ahitnamesidir” diye konuştu.

Çoban, Mehmet Akif’in ‘Allah bir daha yazdırmasın’ dediği İstiklal Marşının, kağıt üzerine mürekkeple değil, destansı bir mücadelenin teslim olmaz, dize getirilmez, yenilmez ruhuyla, tarihin unutulmaz sayfasına ve kanla yazıldığını söyledi.



"Onur ve gurur günümüz"

İstiklal Marşı’nın kabul edildiği 12 Mart’ın , tarifsiz acılarla, dayanılmaz sıkıntılarla yazdığımız şerefli tarihin taçlandığı gün olduğunu belirten Çoban, “12 Mart onur ve gurur günümüzdür. Çünkü 12 Mart, Malazgirt’ten başlayıp Mohaç’ta, Kosova’da süren, Çanakkale’de çelikleşen özgür var olma iradesinin, en son 15 Temmuz’da yeniden istiklal kararlılığından bir milim bile geriye gitmeyen yüksek şuurun canlı kaldığının ve canlı kalacağının bir kez daha anlaşıldığı gündür. En son Afrin’de mazlum ve mağdurların kurtuluşu için yürüttüğümüz özgürlük ve adalet savaşında dost düşman bunu bir kez daha görmüştür” dedi.

Eğitim Bir Sen olarak kutsal emaneti nesilden nesile devretmede üzerilerine düşen hiç bir sorumlulukta ihmalkar davranmadıklarını ve davranmayacaklarını söyleyen Çoban, milli birlik ve beraberliğin içeriden ve dışarıdan saldırı altında olduğu günlerde iman ve istiklal ateşini tutuşturan, ruhun daima millet onurunun şaşmaz istikameti olmaya devam edeceğinin altını çizdi.

"Milli şairi minnetle anıyoruz"

Çoban sözlerini şöyle noktaladı: “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım/ Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” dizelerini şiar edindik. Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bu vesile ile İstiklal Marşı’nın Meclis’te millî marş olarak kabul edilişinin 97. yılında, milletimizi İstiklal Marşı’nın yazıldığı kaotik ortamlara sokmaya çabalayanlara fırsat vermeyeceğimizi dile getiriyor; Millî Mücadele şehitlerimizi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz”
Kaynak: İHA