Akyurt Fuar Alanı İçin İhale Tarihi Belirlendi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Akyurt’taki fuar alanıyla ilgili olarak kurulan şirket ortaklarıyla toplantı yaptı. Toplantıda, Akyurt’a yapılacak fuar alanı için 30 Mart’ta ihaleye çıkılması kararlaştırıldı.

Akyurt Fuar Alanı İçin İhale Tarihi Belirlendi
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 8 kurum ve kuruluşun ortaklığında kurulan “Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi A.Ş.”nin hissedarları adına toplantıya; Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş ile Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner katıldı.

Başkan Tuna’nın her fırsatta dile getirdiği ve Ankara’nın en elzem ihtiyaçları arasında yer alan fuar alanı ihalesinin tarihi konusunda görüş alışverişinde bulunan taraflar, fuar alanı ihalesinin 30 Mart’ta ATO Congresium’da saat 16.00’da yapılması konusunda görüş birliğine varıldı.

72 firma katılacak

Fuar alanıyla ilgili çalışmaların hızlandırılması kararlaştırılırken, toplantıda; 116 bin metrekare kapalı, 127 bin metrekare de açık alana sahip olmasının planlandığı fuar alanının toplam maliyetinin 279 milyon TL olmasının hedeflendiği kaydedildi.

Başkan Tuna’nın fuar alanının bir an önce yapılması ve Ankaralıların hizmete sunulması gerektiğini söylediği toplantıda, ihaleye 72 firmanın davet edilmesi kararlaştırıldı.

Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde kurulan, “Ankara Uluslararası Fuar Alanı ve Kongre Merkezi A.Ş.”nin 8 kurum-kuruluşunun hisse oranları şöyle:

Ankara Büyükşehir Belediyesi yüzde 21,6, Türkiye Odalar Borsalar Birliği (TOBB) yüzde 24, Ankara Ticaret Odası (ATO) yüzde 20, Ankara Sanayi Odası (ASO) yüzde 20, Ankara Ticaret Borsası (ATB) yüzde 5, Akyurt Belediyesi yüzde 5, Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği yüzde 2, Ankara Valiliği yüzde 2,4.”
Kaynak: İHA