Ailelere Çocuk İstismarı Hakkında Seminer Verildi

Şanlıurfa’da Kişisel Sınırlarım Mahremiyet Eğitimi konulu seminer verildi.

Ailelere Çocuk İstismarı Hakkında Seminer Verildi
GAPTEM konferans salonunda düzenlenen seminere Psikolojik Danışmalar Songül Ayyıldız, Özlem Balta, Altın Adımlar Anaokulu ve Kreşi Müdürü Fadime Korkmaz Badıllı ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

Çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Kişisel Sınırlarım Mahremiyet eğitimi konulu seminerde, istismarın yanlış yönleri hakkında katılımcılar bilgilendirilirken, çocuklarını cinsel istismardan korumak için ebeveynlere istismar hakkında eğitici animasyonlar izletildi.

Seminerde, ailelerin çocuklarını istismardan korumak için çocukların güvenliklerini sağlamalarına ve mahremiyet eğitiminin verilmesine dikkat çekilerek, okullardaki rehberlik servislerinin de etkin olarak çocuklara cinsel eğitim vermesi gerektiği vurgulandı. Çocuk İstismarı konulu seminerde konuşan Altın Adımlar Anaokulu ve Kreşi Müdürü Fadime Korkmaz Badıllı, "Çocuk ihmali ve istismarı konusunda ailelere çocukları istismar öncesi, istismar anı ve sonrasında korumak için eğitici bilgiler verilmeli. İstismarın doğru ve yanlış yönleri hakkında bilgilendirme yapılmalı. Ailelerin çocuklarını istismardan korumak için çocukların güvenliklerini sağlamalı” dedi.

Bu konuda mahremiyet eğitimi verilmesi gerektiğini vurgulayan Badıllı, “ Toplumda çok çirkin bakışlara karşı çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz. Onlara kendilerini nasıl korumaları gerektiğini öğretmek için bedenlerinin onlara ait olduğunu, iyi dokunuşu, kötü dokunuşu ayırt edebilmeleri için bu tür eğitimlerin sürekli olmaları gerekir” diye konuştu.

Kaynak: İHA