AB Büyükelçisi Christian Berger Eskişehir'de

Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Avrupa Birliği (AB) Büyükelçisi Christian Berger, Eskişehir Valiliği’ni ziyaret etti.

AB Büyükelçisi Christian Berger Eskişehir'de
AB Büyükelçisi Christian Berger ilk olarak valilik anı defterini imzalarken, ardından açıklamalarda bulundu. Eskişehir ile ilgili ziyaret öncesinde dikkat çeken yazılar okuduğunu dile getiren Berger, "Bizi Eskişehir’de kabul ettiğiniz için çok teşekkür ederiz. Eskişehir’de bulunmak bizim için çok bir mutluluk. Ben Ankara’da bulunan Avrupa Birliği Delegasyonu’nun başkanıyım. Ama büyük ve çeşitlilik arz eden Türkiye’de farklı yerleri ziyaret etmek büyük bir mutluluk. Yaptığımız ziyaretlerde çok şeyleri de görüyoruz. Aynı zamanda tüm ülkede çeşitli projeleri ve çalışmaları desteklemekten dolayı da büyük mutluluk duyuyoruz. Bu ziyaretlerle birlikte hangi çalışmaların yapıldığını yerinde görme fırsatımız oluyor. Tekrar bizi bu mutlu şehirde ağırladığınız için teşekkür ederiz. Buraya gelmeden önce Eskişehir ile ilgili ve benim dikkatimi çok çeken şeyler okudum. Eskişehir, Türkiye’nin en mutlu şehriymiş. O yüzden şehri nasıl bu kadar mutlu yaptınız merak ediyorum" dedi.



"Huzurlu ve mutlu insanların bulunduğu bir şehir"

Berger’e teşekkür eden Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir’in kültür ve eğitim seviyesinin yüksek olduğundan bahsetti. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin Eskişehir’de bulunduğunu da anlatan Çakacak, "Öncelikle Avrupa Birliği Delegasyonu Başkanı Büyükelçiye, ’Eskişehir’e hoşgeldiniz’ diyorum. Eskişehir’de büyükelçimizi misafir etmekten dolayı büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Eskişehir’in kültür ve eğitim seviyesi son derece yüksek. Türkiye’nin eski ve köklü iki üniversitesi Eskişehir’de bulunuyor. Ayrıca sadece Anadolu Üniversitemizde uygulanan ve milyonun üzerinde öğrencisi bulunan Açıköğretim Fakültemiz var. Kültür seviyesi yüksek insanların bir arada huzur içerisinde yaşadığı bir şehir. Dolayısıyla da Türkiye’nin huzurlu ve mutlu insanlarının bulunduğu bir şehir. Böyle bir ilde valilik görevinde bulunmaktan dolayı da büyük mutluluk ve memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Berger, Valilik ziyareti sonrası Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret edecek.
Kaynak: İHA