Yeşilyurt Esnafı Çehresini Değiştiriyor

Yeşilyurt’un ihtiyaçlarına cevap verecek tesisler oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Argun, "Esnaf sanatkarlar halkın içinde yaşayan, toplumun çoğunluğu oluşturan mozaiklerimizdir. Böyle bir kesimin temsilcileri olarak üyelerimize hizmet verirken toplumsal yararları da ön planda tutmaya özen gösteriyoruz. Örneğin odamız yeni binasına geçene kadar 5 yıl Karabağlar Kaymakamlığını hizmet binasında misafir etmiştir. Bundan sonra da Yeşilyurt’un ihtiyaçlarına hizmet veren tesisleri hayata geçireceğiz" dedi.

Yeşilyurt Esnafı Çehresini Değiştiriyor


Odayı ziyaret eden Karabağlar Kaymakamı Mehmet Sadık Tunç’a yeni planlamalar hakkında bilgi veren Yeşilyurt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Argun, "Bodrum katımızda düğün, toplantılar ve seminerler için kullanılan salonumuz yer alıyor. Giriş katımız oda ve kefalet kooperatifi hizmet merkezi. Her katımız 200 metrekare. Diğer beş katımızı bir adet 2 artı 1 ve iki adet 1 artı 1 misafirhane ve lokal olarak dizayn edeceğiz. Havalimanı yolu üzerinde olan ve önemli bir nüfus ve ticaret hacmi bulunan Karabağlar ilçesinde otel bulunmadığını tespit ettik. Misafirhanenin ilçenin önemli bir eksiğini gidereceğine inanıyoruz" diye konuştu.



Eğitim müjdesi

Sadık Tunç ile uzun yıllardır işbirliği içinde çalıştıklarını da hatırlatan Argun şunları söyledi: "Odamızı ziyaret eden Karabağlar kaymakamımız Tunç, ara elaman ihtiyacını temin için her türlü desteğe hazır olduğunu ifade etti.

Kendisinden mesleki eğitim vereceğimiz okulları inşa edeceğimiz, iki adet 13’er dönümlük yer sözünü aldık. Herkes doktor, savcı, hakim olamaz. Bir berber, bir terzi, bir marangoz çırak bulamıyor. Bu kadar işsiz varken biz çalıştıracak sanatkar bulamıyoruz. Bu Türkiye’nin kanayan yarası. Ara elaman, ehil sanatkar yetiştirmek bize göre kalkınmayı hızlandıracak bir memleket meselesi. Hem okulda teorik hem işyerinde pratik yapabilen ve geçimini öğrenci iken sağlamaya başlayan gençler yetiştirmeye ağırlık vermeliyiz."

Mutlu’ya teşekkür

Hizmet merkezini yenilerken İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’dan da önemli destekler gördüklerine dikkat çeken Mehmet Argun, "Birlik başkanımız Mutlu’yu her başımız sıkıştığında yanımızda gördük. Esnaf teşkilatına hizmet etmeyi kendine görev edinen Zekeriya Mutlu’nun dostluğu bize yeter. Birlik başkanı olarak gerek odamıza, gerek yönetimimize ve üyelerimize her zaman yakın olmuştur, yardımlarını esirgememiştir, dertlerimizi kendine dert edinmiştir. İzmir esnaf teşkilatı Zekeriya Mutlu gibi bir başkana sahip olduğu için şanslıdır" dedi.

Kaynak: İHA