Mersin Uluslararası Bisiklet Turu'na Doğru

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilecek organizasyon 1922 Nisan tarihlerinde yapılacak.

İçel Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek İçel Uluslararası Bisiklet Turu, 19-22 Nisan tarihlerinde yapılacak.

İçel Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, tur hazırlıkları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel'in başkanlığında, belediyenin sosyal tesislerinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, sporcuların yarışma boyunca izleyeceği güzergahlar, takım ve sporcu bilgileri, ödül kapıları ve paydaş kurumların görev ile sorumlulukları ele alındı.

Bu yıl 19-22 Nisan tarihlerinde düzenlenmesine karar verilen turda sporcular toplamda 585 kilometre pedal çevirecek.

Tur kapsamında Anamur'dan başlayan birinci etap Bozyazı, Aydıncık, Gülnar ve Sipahili'den geçerek Yanışlı'da sona erecek. İkinci etap Mut'ta başlayarak, Silifke ve Erdemli'den sonra İçel Pompeipolis Antik Kenti'nde sona erecek.

Tarsus'ta başlayacak 3. etap ise Çamlıyayla, İçel güzergahı sonunda Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda son bulacak. Dördüncü etap ise İçel'de Cumhuriyet Meydanı'ndan başlayarak İnsu, Çavak, Emirler güzergahı boyunca devam edecek ve Özgecan Aslan Barış Meydanı'nda tamamlanacak.

Çok sayıda ülkeden 12 takım ve 96 sporcunun katılımı beklenen turda yarışmacılara 10 bin avro ödül dağıtılacak.
Kaynak: AA