'Köprü Çanakkale'nin 100 Yıllık Rüyasıydı'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan:'Bu köprü Çanakkale'nin yüz yıllık rüyasıydı, uzun yılların vaadiydi. Bu vaadin bizim dönemimizde hayata geçmiş olması en büyük onurumuz' 'Bölgemizin ekonomik olarak canlanacağını söylemek istiyorum. Çanakkale Köprüsü sadece bir ulaşım aracı değil, bu ülkenin tüm ekonomik imkanlarını ayağa kaldıracak bir altyapı çalışması olacak'

'Köprü Çanakkale'nin 100 Yıllık Rüyasıydı'
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü olacak "1915 Çanakkale Köprüsü"nün kentin yüz yıllık rüyası, uzun yılların vaadi olduğunu belirterek, "Bu vaadin bizim dönemimizde hayata geçmiş olması en büyük onurumuz." dedi.

Bir dizi ziyaret, açılış ve AK Parti Çanakkale Gençlik Kolları Başkanlığı Kongresine katılmak için Çanakkale'de bulunan Turan, devam eden "1915 Çanakkale Köprüsü"nün çalışmalarını incelemek üzere Lapseki'deki Şekerkaya mevkisine geldi.

Yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi alan Turan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "1915 Çanakkale Köprüsü"nün, Çanakkale Boğazı'nın ilk, Marmara Bölgesi'nin 5. asma köprüsü olarak hizmet vereceğini aktardı.

Turan, 2 bin 23 metre orta açıklık, 770'er metre yan açıklıklar, 365 ve 680 metrelik yaklaşım viyadükleriyle köprünün toplam uzunluğunun 4 bin 608 metre olmasının öngörüldüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Çanakkale'miz bir marka kent. Son yıllarda bu marka değerin artması için çok büyük adımlar atıyoruz. Çanakkale'nin tarihi, turizmi, sanayisi, ormanı için büyük ivme kazandıracak köprünün çalışmaları başladı. Şimdiye kadar köprü ile ilgili daha çok gözükmeyen mühendislik çalışmaları vardı. Ancak bugün itibarıyla köprünün ayaklarının yapılacağı alanda milletimizin de gözle görebileceği çalışmalar başladı. Dolayısıyla köprü çalışmaları aksamadan, hiçbir ekonomik sıkıntıya imkan verilmeden devam ediyor. Türkiye'nin etrafındaki güvenlik sorunlarının aşılması için yapılan operasyonlara rağmen, hiçbir ekonomik kriz olmadan bu tarz büyük yatırımların devam etmesi ülkemiz ekonomisi için büyük bir kazanç."

- "Çanakkale 1915 Köprüsü'nün dünyada çok özel bir yeri olacak"

"Bu köprü Çanakkale'nin yüzyıllık rüyasıydı, uzun yılların vaadiydi. Bu vaadin bizim dönemimizde hayata geçmiş olması en büyük onurumuz." ifadesini kullanan Bülent Turan, şunları kaydetti:

"Bölgemizin ekonomik olarak canlanacağını söylemek istiyorum. Çanakkale Köprüsü sadece bir ulaşım aracı değil, bu ülkenin tüm ekonomik imkanlarını ayağa kaldıracak bir altyapı çalışması olacak. 2023 metre ile dünyanın en uzun ayak aralığı olan Çanakkale Köprüsü'nün toplamdaki uzunluğu 5 kilometreyi bulacak. Gidiş ve gelişin ayrı olacağı ve bakıldığında sanki iki köprü varmış gibi gözükecek bir mimari özelliği olacak. Çanakkale 1915 Köprüsü'nün dünyada çok özel bir yeri olacak."

Kaynak: AA