'Çok Ciddi Adımlar Atılmış Olacak'

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, çocuk istismarına yönelik risklerin azaltılması, cezaların daha caydırıcı hale getirilmesi, mağdurun ve ailesinin hassasiyetle korunması, ifşa edilmemesi konularında önümüzdeki günlerde çok ciddi adımlar atmış olacaklarını söyledi.

'Çok Ciddi Adımlar Atılmış Olacak'
Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Gümüşhane’ye gelen Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Gümüşhane Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti. Vali Okay Memiş’in brifinginin ardından söz alan Akdağ, yaklaşık 15 gün önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatlarıyla ’çocuk istismarı’ ile ilgili bir komisyon kurduklarını ve bu komisyonun koordinasyon ve başkanlığını da kendisinin yürüttüğünü söyledi.



“BÜYÜK ÖLÇÜDE ÇALIŞMALARI BELLİ BİR NOKTAYA GETİRDİK, KANUN TASLAĞI KISA SÜREDE TBMM’DE OLACAK”

Komisyonun çalışmalarında sona yaklaştıklarını kaydeden Akdağ, “Yedi bakanla birlikte çalışıyoruz. Büyük ölçüde çalışmaları belli bir noktaya getirdik. Bir taraftan risklerin azaltılması, bir taraftan cezaların daha caydırıcı hale getirilmesi, yer yer ağırlaştırılması, öbür taraftan mağdurun ve ailesinin hassasiyetle korunması, ifşa edilmemesi konularında önümüzdeki aylarda çok ciddi adımlar atmış olacağız. Bir kanun tasarısı taslağı da hazırladık. Kısa bir süre içerisinde kesin şeklini verip Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın son talimatlarını alıp TBMM’ye götüreceğiz” dedi.



“VATANDAŞIMIZIN, İNSANIMIZIN TALEPLERİNE KARŞILIK VERECEK TEDBİRLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Çocuklara yönelik şiddet ve cinsel saldırılar karşısında müsamaha göstermelerinin düşünülemeyeceğini vurgulayan Akdağ, “Bu hususta hükümet olarak son derece hassasız. Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti çok yüksek. Milletimizin hassasiyetinin de çok yüksek olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla meseleyi bütün yönleriyle ele almış durumdayız. Vatandaşımızın, insanımızın taleplerine karşılık verecek tedbirleri gerçekleştireceğiz” diye konuştu.



“ÇOCUK İSTİSMARI DÜNYANIN PROBLEMİ”

Çocuk istismarının tüm dünyanın problemi olduğunu dile getiren Akdağ, “Batı’da, ABD’de ve diğer ülkelerde ciddi bir problem. Dünya Sağlık Örgütü geçtiğimiz yılki raporunda çocuk yaştaki cinsel saldırı vakalarının dünyadaki toplam çocukların yüzde 12’sine yapıldığını ifade ediyor. Bu en ağır tecavüzden, tacize, sarkıntılığa kadar geniş bir tanımlama içerisinde. Oranın ne kadar yüksek olduğu ortada. Biz Türkiye Cumhuriyeti olarak bunu en asgariye indirmeye, elimizden gelse tamamen kaldırmaya gayret ediyoruz ve bu gayretlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.

“ESED REJİMİ KENDİ HALKININ ÜZERİNE BOMBA YAĞDIRIRKEN NEREDEYDİLER”

Konuşmasında Afrin’de sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı’na da yer veren Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Türkiye’nin şu anda içinde bulunduğu durumda bir taraftan ekonomik gelişmesini devam ettirirken, bir taraftan da nelerle mücadele ettiğini iyi görmek gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Ordumuz Afrin’de büyük bir muvaffakiyetle yoluna devam ediyor. Eğer harekat Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi çok süratle sonlandırılmıyorsa bunun tek sebebi de Afrin’deki sivilleri korumak. Zaman zaman batılı kaynaklarda sivillerle ilgili endişeler ifade ediliyor. Gerek ABD gerek diğer batılı ülkeler tarafından. Acaba bu ülkeler Suriye’de zalim Esed rejimi kendi halkının üzerine bomba yağdırırken neredeydi? Ya da kendileri burada operasyonlar yaparken Türkiye Cumhuriyeti’nin gösterdiği hassasiyeti gösterdiler mi? Bunun sorgulanması gerekiyor. Bizim tarihimiz inançlarımızdan kaynaklanan duruşumuz, miras olarak kazandığımız özellikler insana büyük kıymet vermemizi gerektiriyor. Bu silahlı mücadele yapılırken de öyle. Sivilleri koruyarak yolumuza devam ediyoruz. Afrin operasyonumuzun ana maksadı da insanları korumaktır. Bir taraftan Türkiye’ye terör ithalini engellemek, öbür taraftan Suriye’deki kardeşlerimize huzur içerisinde emniyet içerisinde yaşayabilecekleri bir ortam sağlamaktır. Yolumuza bu şekilde devam edeceğiz. Bütün milletimizin meselenin arkasında olduğunu biliyoruz. Zaman zaman muhalefetteki bazı siyasilerden zaman zaman başka çevrelerden çatlak sesler çıkmıyor değil.”

Kaynak: İHA