Bitlis'te Genç Kızlar Filografi Sanatı Öğreniyor

Hizan'da, Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde hayata geçirilen Nar-ı Berfin Projesi kapsamında açılan kursa katılan 15 kadın kursiyer, çivi ve tel kullanılarak yapılan filografi sanatı öğreniyor.

Ahşap zemin üzerine çiviler çakılarak ve bunların aralarının tellerle kaplanarak resim ve figürlerin çıkarıldığı filografi sanatı, BEÜ Hizan Meslek Yüksekokulunda Nar-ı Berfin Projesi kapsamında açılan kursla Hizanlı genç kızlarla buluştu.

Filografi eğitmeni Şazime Hancı'nın verdiği kursa katılan 15 Hizanlı genç kız, çivi ve telin büyüleyici birlmeşimiyle ortaya çıkan filografi sanatını öğrenmeye başladı.

BEÜ Hizan Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Esra Dursun, yaptığı açıklamada, projeyle kursiyerlerin hem sanat öğrendiğini nem de aile bütçesine katkı sağlama imkanı bulduğunu söyledi.

Filografi eğitmeni Şazime Hancı da kursiyerlerin yaptığı eserlerle mayıs ayında sergi açmayı planladıklarını belirtti.

Kursun yaklaşık bir aydır devam ettiğini ve kursiyerlerin önemli mesafe kat ettiğini ifade eden Hancı, "Kursiyerlerimiz, artık standartların dışına çıkarak kendi tasarımlarını yapabilecek durumdalar. Kendi tasarımlarını yapan kursiyerlerimizin her biri kendi hikayesini işlemeye başladı. Onlar için bir kardelen köşesi oluşturacağız ve üç aylık olan bu kurs sonunda sergi açacağız." dedi.

Kaynak: AA