Beylikdüzü'nde Hobi Bahçeleri Sahiplerini Buldu

Beylikdüzü Umut Meyve Ormanı içerisinde bulunan 133 hobi bahçesi, yapılan kura çekimiyle sahiplerini buldu.

Beylikdüzü'nde Hobi Bahçeleri Sahiplerini Buldu
Beylikdüzü Dereağzı Mahallesi’nde, 15 bin metre kare alan içerisinde bulunan Umut Meyve Ormanının içindeki 133 hobi bahçesi, kura çekimiyle sahiplerini buldu. Beylikdüzü Yaşam Vadisi Sahnesinde gerçekleştirilen kura çekimine Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne yapılan başvuruların ardından ilçede ikamet eden 948 başvurunun değerlendirilmesiyle 133 talihli hobi bahçesine kavuştu. Hobi bahçeleri kurada çıkan şanslı gönüllülere, noter huzurunda bir yıl süreyle tahsis edildi.

“Ürettiklerimizi şehir halkı ile paylaşacağız”

Kuranın çekilişlerini çeken Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Türkiye’nin en güzel parkı olacak olan Yaşam Vadisi’nin tam göbeğinde bulunuyoruz. İstanbul’un en iddialı meyve ormanı olarak nitelendirdiğimiz dört yüze yakın meyve ağacının olduğu ve aynı zamanda 140 civarında hobi bahçesinin bulunduğu bir yeri gönüllülerle yönetmek istiyoruz. Gönüllülerle öğreteceğiz, gönüllülerle yöneteceğiz. Ürettiklerimizi şehir halkı ile paylaşacağız. Çocuklarımızı da oraya katacağız, okullardan birçok çocuğunuzu oraya götürüp hayatı öğrenmelerini sağlayacağız. Doğayı ve tarımı öğrenmelerini sağlayarak, beton yığınları arasında değilde yeşilin arasında yaşamayı hissettireceğiz. Noterlerimiz burada onların arasında 130 şanslı üyemizin çekilişlerini yapacağız. Bini aşkın kişi başvurdu, buraya da aileleri ile gelmişler, Üç nesli bir arada gördüm, en küçüğüne sen de başvurdun mu? diye sordum. Bakıyorum ki herkes heyecanlı” diye konuştu.



“Bahçeme domates biber dikeceğim”

Şehir hayatının içinde doğayla iç içe olmak istediğini ifade eden Nurcan Varil ise, “Kapatılmış yerlerdeyiz, küçücük odalarda yaşıyoruz ve kutu gibi evlerimiz var. Böyle bir hobi bahçesi olması bizi çok mutlu etti. Böyle bir yer gerçekten çok istiyor ve arzu ediyordum, dua ederek ve çok istekli geldim, oldu. Ben bahçemde domatesinden biberine, soğanından yeşilliğine her şeyi dikmeyi düşünüyorum. Bahçe de üretilebilecek her şey dikmeyi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA