Bakan Sarıeroğlu Açıklaması 'Kadına Yönelik Şiddetle İlgili Sıfır Tolerans İlkesiyle Hareket Ediyoruz'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadına yönelik şiddetle ilgili sıfır tolerans ilkesiyle hareket ettiklerini, çocuğa yönelik cinsel istismarın ise sapkınlık ve canilik olduğunu söyledi.

Bakan Sarıeroğlu Açıklaması 'Kadına Yönelik Şiddetle İlgili Sıfır Tolerans İlkesiyle Hareket Ediyoruz'
Bakan Sarıeroğlu, Sivas Belediyesi İçel’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015’te öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın adının verildiği yaşam merkezinin açılışına katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programa Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti’nin iktidara geldiği günden itibaren kadınları baş tacı yapan ve bütün politikaların merkezine kadınları koyduklarını vurgulayan Sarıeroğlu, "Kadınlarımız güçlü olursa, Türkiye’nin güçlü olacağına inandık. Kadınlarımız güçlü olursa aile yapılarımızın güçlü olacağına inandık. Kadınlarımız mutlu olursa onların mutluluğunun tüm ülkemize yayılacağına inandık” dedi.

Kadınların hayatın her alanında aktif bir şekilde yer aldığını dile getiren Sarıeroğlu, bunun daha iyi seviyelere gelmesi için çalışmalara devam ettiklerini anlattı. Son günlerde kadına yönelik yaşanan şiddet olaylarına dikkati çeken Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Kadına yönelik şiddetle ilgili sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Kadın odaklı meselelerde zihinsel bir dönüşüm sürecinden geçiyoruz. İnşallah kadına değer veren medeniyetin mensupları olarak, kadına değer veren bir dinin mensubu olarak, kadına yönelik şiddeti insanlık suçu olarak değerlendiriyoruz. AK Parti iktidarı olarak kadına yönelik şiddetle mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Kurullarımız ve çalışmalarımız var, yasal düzenlemelerimiz var. Burada topyekün seferberlik halinde yerel yönetim ve sivil toplum örgütlerimizle hep birlikte çalışacağımız bir alan. İnşallah bundan sonra bu konularda hızlı bir ilerleme sağlayacağız."

"Çocuğa yönelin cinsel istismar sapkınlık ve caniliktir"

Çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili ciddi çalışmalarının olduğunu anlatan Sarıeroğlu, "Bu konuda da çok ciddi şekilde çalışmalar yaptığımızı, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir komisyon kuruldu, bakanlık olarak bizde bu kuruldayız. Çok ciddi çalışmalar yapıyoruz ve bu konuya bütüncül bir bakış açısıyla bakıyoruz. Cezalarda çocuklarımızın daha fazla örselenmemesine ilişkin tüm konuları büyük bir titizlikle alıyoruz. Çocuklara yönelik istismar olayını asla kabul etmiyoruz, bunun bir canilik ve sapkınlık olduğunu buradan bir kez daha ifade ediyorum. Bu konuda da mücadelemiz devam edecek" diye konuştu.

Özgecan Aslan’ı kardeşi gibi değerlendirdiğini vurgulayan Bakan Sarıeroğlu, onu rahmetle yad ettiğini dile getirdi. Özgecan’ın ailesinin onun aziz hatırasını yaşatmak için birçok faaliyetin içerisinde olduğunu aktaran Sarıeroğlu, "Gerçekten evlat acısı yaşadılar, ama bu evlat acısının ardından bu konuyla ilgili bir inisiyatif yüklendiler, bir sorumluluk yüklendiler." ifadelerini kullandı.

"Meslek eğitim kurslarını destekliyoruz"

Meslek eğitim kursları bakımında artık Türkiye’nin her noktasında hizmet verecek anlayışa geldiklerini aktaran Sarıeroğlu, "Köylerimizde yeter ki vatandaşlarımız faydalansın diye meslek eğitim kurslarımızı yeter ki vatandaşlarımız faydalansın, beceri ve niteliklerini arttırsınlar diye mesleki eğitim kurslarımızı ihtiyaçlar, talepler doğrultusunda tüm noktalarda açmak için büyük bir gayret içerisindeyiz. Burada hizmet sunacak hanım kardeşlerimize eğer bu kurslar imalat alanında ise bu kurslara katılan kadınlarımıza 2-5 yaş arası çocukları için 400 lira bakım hizmeti veriyoruz. Çocuk bakım yükümlülüğü sebebiyle hanımlarımızın çalışma ve kurslar arasında kalmasının engellemek için böyle mekanizmaları devreye sokuyoruz. Kadın istihdamını arttırmak temel hedeflerimizden bir tanesidir" dedi.

Türkiye’nin önemli süreçlerden geçtiğini ifade eden Sarıeroğlu, "Afrin’de Mehmetçiğimiz büyük bir operasyon gerçekleştiriyor. Bu operasyon Türkiye açısından gerçekten kilit öneme sahip. Neden yapıldığını Afrin’e girdikten sonra daha net anlıyoruz. Bölgemizde bizim hedefimiz bu terörle mücadele çalışmalarında 80 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak ama oradaki sığınıkları, tünelleri gördükten sonra buradaki süreci, sınırımızın ötesindeki sürecin arka planında başka niyetler olduğunu Türkiye olarak çok net bir şekilde anlamış durumdayız" diye konuştu.

Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan ise, "Bütün Türkiye’de kadına şiddet, çocuk istismarı ve uyuşturucuyla mücadele en önemlisi de cehaletle mücadele devletimiz tarafından büyük bir azimle ve büyük bir kararlılıkla sürdürülmektedir. Cahil olan insanları eğitebilmek zor olsa da en zoru kötü alışkanlıkları ve kötü karakter sahip insanları eğitmektir. Şiddetin her türünü ve terörün her türlüsünü kınıyorum. Meleğimin adını bu ruhu güzel olan şehirde ve bu ruhları güzel olan insanlar arasında olduğuna inanıyorum. Ölümsüzlükle anılmasından dolayı bahtiyarım" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Sarıeroğlu ve diğer il protokolü üyeleri Özgecan Hanımlar Yaşam Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından Bakan Sarıeroğlu ve beraberindekiler merkezi gezerek yapılan çalışmaları yakından inceledi.
Kaynak: İHA