Bağcılar Artık Daha Bilinçli

Farklı alanlarda yetişkin eğitimlerini sürdüren Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Manisa’nın en önemli tarımsal ürünü olan üzümün daha verimli olması için açtığı bağ budama kurslarıyla üreticilerin daha bilinçli hale gelmesine yardımcı oluyor.

Bağcılar Artık Daha Bilinçli
Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 104 saatlik Bağ Budama Kursunu tamamlayan 132 kursiyer Hacıhaliller Mahallesinde düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Sultani Üzümün en güzellerinin yetiştiği Gediz Ovasında bulunan Yeşilköy, Hacıhaliller ve Hamzabeyli mahallelerinde Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan 104 saatlik Bağ Budama Kursu sertifika töreni büyük bir katılımla yapıldı. Tören sonrasında ayrıca Şehzadeler Halk Eğitim Merkezinin Türk Kadınlar Konseyi işbirliği ile Hacıhaliller Mahallesinde açtığı Tarihi Manisa Bezi Dokuma Kursu da ziyaret edildi.

Törene, Şehzadeler Halk Eğitim Merkezi çalışmalarına her zaman büyük destek veren ve her etkinliğe katılan Şehzadeler Kaymakam İsmail Çorumluoğlu, Şehzadeler HEM’e bina, araç ve temrinlik malzeme ile her konuda destek olan Şehzadeler Belediyesini temsilen Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, İlçe Jandarma Komutanı, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Tarım Müdürü, SYDV Müdürü, Yeşilköy, Hacıhaliller ve Hamzabeyli Mahalle Muhtarları, Yeşilköy ve Hacıhaliller okul müdürleri ile mahalle sakinleri katıldı.

Düzenlenen törenle toplam 132 kursiyer sertifika alırken önümüzdeki hafta Selimşahlar ve Kalemli mahallelerindeki kursiyerlere de sertifika dağıtılacağı öğrenildi.
Kaynak: İHA