AK Parti Menderes İlçe Kongresi

Mehmet İmre yeniden ilçe başkanlığına seçildi.

AK Parti Menderes ilçe teşkilatında, Mehmet İmre yeniden başkanlığa getirildi.

AK Parti Menderes İlçe Başkanlığı 6. Olağan Kongresi, Belediye Kongre Merkezinde, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık'ın divan başkanlığında yapıldı.

Kocabıyık, kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, parti olarak az zamanda çok büyük işler başardıklarını belirterek, AK Parti'nin kazandığı bütün seçimleri demokratik yollardan ve milletin iradesi ile kazandığını söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da Menderes'in gelişim hızıyla diğer ilçelere örnek olduğunu belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na değinen Kaya, şunları kaydetti:

"Afrin'de kahraman ordumuz desten yazıyor. Şehitler verdik, onlar Peygamberimizin yanında yer aldılar. Rabbim ailelerine sabırlar versin, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyük bir devlettir, etrafında bir terör koridoru oluşturulmasına izin vermeyecektir. Son terörist ölene kadar bu mücadeleye devam edeceğiz."

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ise yerel yönetim olarak verdikleri sözlerin yüzde 80'ini yaptıklarını belirterek, devlet hastanesi projesini hayata geçirdiklerini, doğalgazı ilçeye getirdiklerini söyledi.

Kongrede konuşmaların ardından tek listeyle seçime gidildi. Seçim sonucunda mevcut başkan İmre yeniden bu göreve getirildi.

Kongreye AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan da katıldı.

Bu arada, kongrenin yapıldığı salona 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin fotoğraflarının bulunduğu afiş asıldı ve tüm şehitler için Kur-an-ı Kerim okutuldu.
Kaynak: AA