AA'nın Boşnakça, Hırvatça Ve Sırpça Yayını 6 Yaşında

Anadolu Ajansı'nın, 100. yıl vizyonu kapsamında, 11 Mart 2012'de hayata geçirdiği Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayını altıncı yılını doldurdu

Anadolu Ajansı tarafından, kurumun 100'üncü yıl vizyonu kapsamında, 11 Mart 2012'de başlatılan Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça (BHS) yayını altıncı yılını geride bıraktı.

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzetbegovic ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın katılımıyla gerçekleşen açılış töreniyle faaliyetlerine başlayan BHS, altı yıl içerisinde Batı Balkanlar'da önemli bir haber kaynağı haline geldi.

AA'nın BHS yayını, Türkiye'nin küresel anlamda artan etkinliğine paralel olarak altı yıl önce hayata geçirilen çok dilli yayıncılığın başarılı örneklerinden biri oldu.

Bosna Hersek, Sırbistan, Karadağ ve Hırvatistan'da 110'un üzerinde abonesi bulunan BHS yayını, Batı Balkanlar'dan, Türkiye'den ve dünyadan günde ortalama 80 haber, 250 fotoğraf ve 25 görüntüyü bölgedeki abonelerine ulaştırıyor.

Batı Balkanlar medyası AA'nın BHS yayınına büyük ilgi göstermeye devam ediyor.

- Bosnalı yetkililerden AA'ya övgü

Bosna Hersek Savunma Bakanı Marina Pendes, "AA'yı, profesyonelliği ve işini en iyi şekilde yapması nedeniyle gönülden tebrik ediyorum. Ülkemizin buna ihtiyacı var." dedi.

Bosna Hersek Temsilciler Meclisi Başkanı Ognjen Tadic de AA'nın hem bölgedeki hem de dünyadaki gelişmeleri Bosna Hersek'teki okurlara sunduğunu belirterek, bilgilerin karşılıklı ve doğru şekilde aktarılmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Temsilciler Meclisi Başkan Yardımcısı Sefik Dzaferovic ise AA'nın son derece tarafsız ve profesyonel çalıştığını ifade ederek, "AA, Bosna Hersek'in genelinde faaliyet gösteriyor. Ülkemiz hakkındaki en önemli gelişmeleri AA'dan takip ettik." diye konuştu.

Bosna Hersek Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Jasmin Bakovic, AA'yı özellikle spor haberlerinde gösterdiği özveri nedeniyle tebrik ettiğini söyleyerek, "AA'nın ekibi Bosna Hersek Milli Takımı'nın her karşılaşmasında yanında oldu. AA'nın tarafsız, ilgi çekici ve doğru zamanlı yaptığı spor haberlerini büyük bir keyifle okuyorum." dedi.

- BHS, gündemi yakından takip etti

AA'nın BHS yayını, bu altı yıl içinde birçok bölgesel ve uluslararası gelişmeyi de yakından takip etti.

Bu süre zarfında, 2012 yılında dönemin BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Bosna Hersek ziyareti, 2013 yılında Hırvatistan'ın AB'ye üye olması, Bosna'daki savaştan kalma en büyük toplu mezar olan Tomasica'nın bulunması, Bosna Hersek'teki tarihi nüfus sayımı, 2014 yılında Bosna Hersek ve Sırbistan'ı etkileyen ve çok sayıda sivilin hayatını kaybettiği büyük sel felaketi, Bosna Hersek'te cumhurbaşkanlığı binasının da yakıldığı büyük protesto gösterileri, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama'nın Sırbistan'a yaptığı tarihi ziyaret, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sırbistan ziyareti, 2015 yılında Srebrenitsa'daki soykırımın 20. yıl dönümü anma etkinlikleri, Balkanlar'ı da doğrudan etkileyen sığınmacı krizi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Papa Franciscus'un Bosna Hersek'e yaptığı ziyaretler, 2016 yılında Karadağ, Makedonya, Sırbistan ve Hırvatistan'daki genel seçimler ve 2017'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sırbistan ziyareti gibi birçok önemli gelişme takip edilerek abonelere ulaştırıldı.

AA'nın BHS yayını ayrıca, insan hikayelerini işleyen özel haberleriyle de dikkatleri üzerine çekiyor.
Kaynak: AA