2. Pelvik Rehabilitasyon Kongresi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nce düzenlenen kongrede, pelvik bölgesi rahatsızlıkları ve pelvik rehabilitasyonu ele alındı.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nce (SBÜ) 2. Pelvik Rehabilitasyon Kongresi düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, 58 eğitim ve araştırma hastanesinden çok sayıda uzmanın katıldığı kongrede, toplumda önemli bir sağlık sorunu olarak öne çıkmaya başlayan pelvik bölgesi rahatsızlıkları ele alındı.

Kongrenin açılışında konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu, bazı ürolojik ameliyatların, doğum sonrası deformasyon, yaşlılık, şeker ve nörolojik hastalıkların idrar kaçırmaya neden olabileceğine dikkati çekti.

Pelvis bölgesi rahatsızlıklarının, pelvik taban kaslarının disfonksiyonuna bağlı olarak gelişebilen sorunlar olduğunu ve kişilerin sosyal yaşamını, iş hayatını, psikolojisini olumsuz etkileyebildiğini aktaran Kavuncu, şunları kaydetti:

"Bu rahatsızlıkların tedavisinde cerrahi dışında çok sayıda tedavi seçeneği bulunmaktadır. Egzersiz, tedavinin olmazsa olmazıdır. Genel hareket alışkanlıkları, kas gerginlikleri, hassas ve tetik nokta değerlendirmeleri sonucunda düzenlenecek miyofasiyal gevşetme, manuel terapi ve egzersiz programı uygulamaları ve diğer tedavi seçenekleriyle bu rahatsızlıklardan kurtulmak mümkündür. İdrar kaçıran hastalarımız artık fizik tedavi rehabilitasyon merkezlerine başvurarak tedavi olanaklarından rahatlıkla yararlanabilir."

Kongreye, SBÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Taşçı, SBÜ Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Merdiye Şendir, SBÜ Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp Ve Rehabilitasyon Anab Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kadriye Öneş , SBÜ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Meltem Vural ile akademisyenler katıldı.
Kaynak: AA