Uzunköprü'de Doğalgaz Çalışmaları

GAZDAŞ Trakya Bölge Müdürü Tamer Akaslan ve GAZDAŞ Edirne Müdürü Cumhur Pekdemir, AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanı Çağatay Yılmaz'ı ziyaret etti.

Akaslan ve Pekdemir, AK Parti Uzunköprü İlçe Başkanlığı'ndaki ziyarette, ilçede devam doğalgaz çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Yılmaz da ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Uzunköprü doğalgaz proje süreci devam ediyor. İpsala Turpçular mevkimizde oluşturulacak ulusal doğalgaz kanalından regülasyonla dağıtımı sağlayacak olan 1 istasyon yapısı bulunmakta. 56 kilometrelik çelik ana hat projesi ile Balabanköy mevkisinden Meriç, Subaşı, Küplüye de dağıtım verilerek Uzunköprü ilçemize gaz ulaşımı sağlanacak. İlk etapta Cumhuriyet ve Habiphoca mahallelerimizi kapsayan 15 kilometrelik şehiriçi hatlarla çalışmalar sonucunda nisan ayı başlarında başlayacak olan çalışmalar. 8-9 ay gibi bir sürede kasım aralık sonu bitirilmesi ile 250 civarında binaya doğalgaz bağlantısı hazır hale gelmiş olacak ve ikinci etap çalışmaları ile 2019 yılı sonu itibarı ile Uzunköprü şehrimizde koordinasyonlu bir çalışma olursa doğalgaz projesi tamamlanmış olacak."

Yılmaz, doğalgazın ilçeye gelmesi için katkı sağlayan hükümete, bakanlara, GAZDAŞ yetkilileri ve çalışanlarına teşekkür etti.

Kaynak: AA