TOKİ'nin Trabzon'daki Prestij Projesi Satışa Çıkıyor

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Trabzon Ortahisar’ın Pelitli Mahallesi’nde prestij projesi inşa ediyor.

TOKİ'nin Trabzon'daki Prestij Projesi Satışa Çıkıyor
Sosyal konut üretiminin yanı sıra konut dışı alanlarda yatırım projelerini yürüttüklerini belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, “TOKİ olarak birçok ilimizde yeni sanayi siteleri, ticaret merkezleri inşa ediyoruz. KOBİ’leri tek çatı altında topluyoruz. Böylelikle üretimde verimliliğin artmasını, istihdama ve bölgesel gelişime katkı sağlanmayı hedefliyoruz” dedi.

Turan, Pelitli projesi kapsamında inşa ettikleri 41 iş yerini “Açık Artırma Yöntemi” ile satışa sunacaklarını açıkladı.

TOKİ Başkanı Turan, alıcıların, Trabzon’da büyüklükleri 357 m ile 1.069 m arasında olan iş yerlerine 1 milyon 608 bin TL’den başlayan fiyatlarla, yüzde 50 peşinat ve 12 ay vade ile sahip olabileceğini söyledi.



Açık Artırmaya ilişkin bankacılık hizmetleri Türkiye Halk Bankası A.Ş. ve T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından yürütüleceğini aktaran Turan, “Başvuru ve teminatlar anılan Bankaların tüm şubeleri aracılığı ile kabul edilecek. Ayrıca, açık artırma gününde de başvuru kabul edilecek. Başvurular 7 Mart - 22 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak” dedi.

Müzayedenin 22 Mart 2018 tarihinde (Perşembe günü) saat 14:00’te Trabzon’daki Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini söyleyen Turan, müzayede canlı yayınla tekliflerin de verilebileceğini belirtti.

Vatandaşların en temel gereksinimi olan barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında yeni yerleşim alanları kurulduklarını ve onlarca konut projesi hayata geçirdiklerini vurgulayan Turan, “Konutun yanı sıra okul, kreş, sağlık ocağı, ticaret merkezi, cami ve kültürel tesis gibi öncelikli ihtiyaçlar arasında bulunan yapılar ile nitelikli alt yapı ve peyzaj uygulamalarını da hayata geçiriyoruz. Konut projelerimizde esnaf ve yerel yönetimlerin talebi doğrultusunda, şehir ekonomisine ve istihdama katkı sağlayacak dükkânlar inşa ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA