'Sessiz Patiler Platformu'ndan Sokak Hayvanları İçin Proje

Bayrampaşa'da sokak hayvanları için bir araya gelerek platform oluşturan liseli örencilerin hazırladığı proje kapsamında, ilçedeki parklara mama ve su aparatları yerleştirildi Belediye Başkanı Aydıner: 'Öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte bu güzel projeyi tüm parklarda yaygınlaştırmak üzere hazırlıklarımızı başlattık. Böylelikle kedi ve köpeklerimiz aç, susuz kalmayacak'

'Sessiz Patiler Platformu'ndan Sokak Hayvanları İçin Proje
Bayrampaşa'da liseli öğrencilerin kurduğu Sessiz Patiler Platformu'nun, Bayrampaşa Belediyesi'nin desteğiyle sokak hayvanlarının aç ve susuz kalmasının önüne geçmek için hazırladığı proje hayata geçirildi.

Prof. Dr. İbrahim ve Feti Pirlepeli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oluşturulan platform, sokak hayvanlarının beslenmesi için hazırladıkları proje çerçevesinde, plastik boru üreten bir firma ve Bayrampaşa Belediyesi ile görüştü.

Plastik firmasının ve belediyenin desteğiyle temin edilen ve kit adı verilen aparatlar, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki parkta aydınlatma direklerine monte edildi. Boruların içine sokak hayvanları için su ve mama konuldu.

- "Bu çalışmanın örnek olarak yayılmasını istiyoruz"

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, parkta yaptığı açıklamada, Sessiz Patiler Platformu kurucusu öğrencilere duyarlılıkları için teşekkür etti.

Söz konusu proje kapsamında sokak hayvanlarının artık aç kalmayacağını vurgulayan Aydıner, "Öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte bu güzel projeyi tüm parklarda yaygınlaştırmak üzere hazırlıklarımızı başlattık. Böylelikle kedi ve köpeklerimiz aç, susuz kalmayacak. Bu çalışmanın örnek olarak yayılmasını istiyoruz. Bu güzel duyarlıkları için bu çalışmada adı geçenlere teşekkür ederim." diye konuştu.

Terazidere Prof. İbrahim ve Feti Pirlepeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Cihan Taban ise sokak hayvanları için hazırlanan projenin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, "Bayrampaşa Belediyesi ve projemize destek veren herkese teşekkür ediyorum. İlçemizdeki her bireyin bu çalışmaya sahip çıkmasını istiyoruz." dedi.

Sessiz Patiler Platformu üyesi öğrenciler de projeyi sokak hayvanlarının sağlıklı beslenmesi için geliştirdiklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler, okul yetkilileri ve Belediye Başkanı Aydıner, parktaki aydınlatma direklerine kit adı verilen plastik boruları monte etti. Ardından borulara su ve mama dolduruldu.

Bu arada, ilk etapta 500 kitin ilçenin farklı mahallelerinde bulunan parklara yerleştirileceği öğrenildi.

Ayrıca Bayrampaşa Belediyesi'nin desteğiyle 10 bin kit daha satın alınarak diğer parklara monte edileceği bildirildi.

Kaynak: AA