Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bitmez Açıklaması

'Saadet Partisi’nin geleneğinde ülkenin en sağındaki yapılarla da en solundaki yapılarla da ülke menfaati için bir araya gelebilme, birlikte koalisyon kurabilme, birlikte ittifak kurabilme kabiliyeti vardır. Bu önümüzdeki süreçte olabilir ama bunun ilkeleri olacaktır'

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez, partisinin ülke menfaati sözkonusu olduğunda en sağdaki ya da en soldaki yapılarla bir araya gelebilme geleneğinin olduğunu belirterek, önümüzdeki süreçte ilkeler çerçevesinde ittifak kurabileceklerini söyledi.

Aydın'da bir otelde partisinin il yönetimiyle bir araya gelen Bitmez, seçim ittifakı konusunda açıklamalarda bulundu.

Seçim ittifakları konusunda Saadet Partisi'nin gündem olmasına bazılarının şaşırdığını söyleyen Bitmez, "Bazıları '500 bin oya sahip bir parti neden gündeme geliyor' diyor. Çünkü Saadet Partisi’nin AK Parti tabanını etkileme olasılığı var. Yani hükümetin 15 yıllık politikalarından dolayı umutsuz bir kitle var. Saadet Partisi’nin de bunları etkileme olasılığı var. AK Parti bunun için önemsiyor. Muhalefet partileri de oradan kopma potansiyeli olan oyları bu vesileyle kendi yanlarına nasıl çekebilir noktasında bir yaklaşım içerisinde." dedi.

Kendilerinin ittifak beklentilerinin bazı partilerin "bakanlık" ya da "milletvekilliği" şeklindeki istekler gibi olmadığını anlatan Bitmez, şöyle konuştu:

"Ülkemizin problemlerinin çözülmesine yönelik belirlenmesi gereken ilkeler ve prensiplerimiz var. Bu noktada hangi parti bu ilkelere tamam derse biz onla ittifak yapabiliriz. 10 ilke 'A' partisi koyar, 10 ilke 'B' partisi koyar hepsinin kesiştiği noktalar vardır. Bu kesişen noktalar alınır, diğerlerindeki yaklaştırılabilen noktalarla bunlar esas alınır ve o ilkeler üzerinden gidilir. Ana artellerde birliktelik olabilir. Detaylara girildiğinde bütün partilerin programları farklı olduğu için tamamen birliktelik söz konusu olmaz. Saadet Partisi’nin geleneğinde ülkenin en sağındaki yapılarla da en solundaki yapılarla da ülke menfaati için bir araya gelebilme, birlikte koalisyon kurabilme, birlikte ittifak kurabilme kabiliyeti vardır. Bu önümüzdeki süreçte olabilir ama bunun ilkeleri olacaktır."
Kaynak: AA