Orman Bakanı Eroğlu Açıklaması 'Türkiye Genelinde 47 Bin 461 Okul Bahçesini Ağaçlandırdık'

Edirne’de, İmam Hatip Lisesi açılışına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde 47 bin 461 okul bahçesini ağaçlandırdıklarını söyledi.

Orman Bakanı Eroğlu Açıklaması 'Türkiye Genelinde 47 Bin 461 Okul Bahçesini Ağaçlandırdık'
Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde düzenlenen Anadolu İmam Hatip Lisesinin açılışında, konuşan Bakan Eroğlu, "Bütün Türkiye’de ’okullar hayat olsun’ projesiyle okul bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Şuana kadar 47 bin 461 okul bahçesini ağaçlandırdık" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tüm Türkiye’de okulların bahçelerini proje kapsamında yeşillendirdiklerini belirterek, "Bütün Türkiye’de ’okullar hayat olsun’ projesiyle okul bahçelerini ağaçlandırıyoruz. Şuana kadar 47 bin 461 okul bahçesini ağaçlandırdık. Okullar çiçek gibi oldu. 8.5 milyon fidan dikildi. Hepsine çardak kuruldu. Çocuklar gerçekten çok mutlu bu Edirne’mizde de 181 okul bahçesine de 16 bin 100 fidan diktik tamamını da yeşillendirdik. Eksiklerimiz var tamamlanması için talimatları verdik. Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin arsasını Meteoroloji Genel Müdürlüğü verdi, teşekkür ederiz. Devletten yer almak bazen bir ülkeden yer almaktan daha zordur biliyorsunuz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA