Okul Aile Birliği Öğrenciler İçin Seferber Oldu

Mardin’in Artuklu ilçesine bağlı İstasyon Mahallesinde bulunan Şehit Öğretmen Abdulvahap Yersiz İlkokulu, Okul Aile Birliği yönetimi öğrenciler için seferber oldu. Okul Aile Birliği Başkanı Elif Korkmaz okulu için başlattığı çalışma ile bin 500 kitap bağışı topladı. Öğrencilerin bir çok başarıya imza attığını kaydeden Korkmaz öğrencilerin daha çok yarışmaya katılıp başarılı olabilmesi için şimdi de akıl oyunları sınıfı oluşturmak için çabalıyor.

Okul Aile Birliği Öğrenciler İçin Seferber Oldu
İstasyon Mahallesinde bulunan Şehit Öğretmen Abdulvahap Yersiz İlkokulu, öğrencilerin daha başarılı olması için okul aile birliği yönetimi büyük gayretler sarf ediyor. Sınıfları öğrencilerin evi haline getirmek için mücadele eden öğretmenler ve okul aile birliği öğrencilerin daha başarılı olabilmesi için bir çok yeni projeyi hayata geçiriyor. Okulun Aile Birliği Başkanı Elif Korkmaz, girişimleri ile Kocaeli’de yaşayan; televizyon ve radyo program sunucusu, sosyal girişimci ve aktivist Tülay Yanıkoğlu Yazıcı ve koçluk merkezi sahibi, eğitimci Rana Kaplan ile görüşerek ilk etapta okul kütüphanesine bin 500 kitap kazandırdı. Şehit Abdulvahap Yersiz İlkokulunun yeni binasına taşınması ile birlikte, yeni ihtiyaçlar doğduğuna dikkat çeken, Okul Aile Birliği Başkanı Elif Korkmaz, öğrencilerin en fazla ihtiyaç duyduğu kütüphane ve sosyal aktivitelerde buluşma sorunlarını çözmeye çalıştıklarını bildirdi. Korkmaz, kitap temini için sosyal medyada araştırma yaparken Mardin ile kardeş belediye olan Kocaali’de yaşayan gazeteci Tülay Yanıkoğlu Yazıcı ile tanıştığını, Yazıcı’nın, koçluk merkezi sahibi ve eğitimci Rana Kaplan ile kendisini buluşturduğunu belirterek “Rana hanım bir okula kitap bağışlı yapmak istiyordu. Tülay hanım aracı olunca, kitap ihtiyacı olan okulumuza bağış yapma kararı verdi. 18 Mart’ta bin 500 kitap gönderecekler. 29 Mart’ta da gelip kütüphanenin açılışına katılacaklar. Tülay ve Rana hanımlara bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ederim” dedi.



Akıl oyunları sınıfı kuruluyor

Okula yeni imkanlar sağlanarak, öğrencilerin becerilerinin ortaya çıkarılması için çalıştıklarını kaydeden Korkmaz, “Okulumuz bünyesinde, akıl oyunları sınıfı açmak istiyoruz. Öğrencilerin hedeflerinde farklı dünyalar olduğunu gözlemliyoruz. Bunu ortaya çıkarmanın yolu, imkan sağlamakla mümkün olur. Akıl oyunu sınıflarıyla öğrencilerin becerileri ortaya çıkacaktır”diye konuştu.



İstiklal Marşı okuma yarışmasında birinci

Aile birliği olarak okul yönetimi, öğretmen ve velilerle yoğun bir iş birliği içinde olduklarını ifade den Korkmaz, okullarının önce Artuklu ilçesinde, ardından da il genelinde düzenlenen, İstiklal Marşı’nın en güzel okuma yarışmasında birinci olduğunu söyledi.

Öğretmen Elif Şahin’in öğrencisi İrem Altan İstiklal Marşı güzel okuma yarışmasında Mardin il birincisi olarak okulun gururu oldu.
Kaynak: İHA