Midyat'ta 'Gençler Kızlar Buluşuyor Projesi'

Midyat ilçesinde "Gençler Kızlar Buluşuyor Projesi" etkinliği düzenlendi.

Midyat'ta bir otelde düzenlenen etkinliğe Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman'ın eşi Gülseren Yaman, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin'in eşi Merve Tekin, ilçe kaymakamlarının eşleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mardin'de vatandaşlarla bir arada olmak adına birçok proje uygulamaya koyduklarını, bunlardan birinin de "Genç Kızlar Buluşuyor" projesi olduğunu söyledi.

Proje kapsamında kırsal ve merkez mahallelerden 700'e yakın genç kızı milletin evi Vali Konağı'nda ağırlamaya çalıştıklarını ifade eden Yaman, şöyle devam etti:

"Daha sonra gelen genç kızlarımıza fidan hediye ettik. Bu fidanları gidip mahallerinde dikmelerini söyledik. Her genç kızımızın Mardinimizin bir gönül elçisi olmasını ve bizleri kendi mahallelerinde temsil etmesini istedik. Genç kızlarımızın sosyal sorumluluk projelerinde katkı sunmalarını sağladık. İl merkezinde bu aktiviteler bittikten sonra şimdi her ilçemizde konağımıza gelen genç kızlarımızla onların yanında getirdiği ailelerle ve genç kızlarla buluşuyoruz."

Tekin ise, devletin sıcak ellerinin genç kızlara ulaşmasını istediklerini belirterek, "İmkansızlıkları varsa onlara yardımcı olmaya çalışalım istiyoruz. İmkansızlıklarını imkanlı hale getirmeye çalışalım. Mutlu huzurlu bir şekilde Midyatımızda yaşayalım." dedi.

Kaynak: AA