Kuşadası'nda Aşılanan Yabani Zeytin Fidanlarının Dağıtımı Yapıldı

Kuşadası’nda aşılanmış yabani zeytin ağacı (delice) fidanı dağıtımı yapıldı.

Kuşadası'nda Aşılanan Yabani Zeytin Fidanlarının Dağıtımı Yapıldı
Kuşadası’na bağlı Kirazlı’da yangın söndürme gölet bölgesinde düzenlenen törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy,Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım, Şoförler Odası Başkanı Hüsnü Öten, AK Parti Kuşadası ilçe Başkanı Mustafa Göçen ve Kirazlı sakinleri katıldı.

Törende konuşan Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Kirazlı Mahallesi’nde 690 dekarlık bir alanda yaklaşık 7 bin delice fidanını aşıladıklarını belirterek talep eden 44 ailenin her birine yaklaşık 156 adet fidanın sertifikalarını verdiklerini söyledi.

Çelik, “"Ülkemiz genelinde 5 bin köyde 5 bin orman projesi kapsamında yöre halkının geçimini sağlayabileceği türleri dikerek ekonomik gelişimine katkı sağlamayı amaçladık. Aydın ilimizde de 50 köyde 9 bin 900 hektar alanda 151 bin fıstık çamı, kestane, ceviz, badem, hünnap, defne, dut ve iğde fidanı dikerek çalışmalarımızı tamamladık. Kuşadası Kirazlı Mahallemizde de 690 dekarlık bir alanda 6 bin 864 delice fidanını aşıladık. Talep eden 44 aileye yaklaşık 156 adet fidanın sertifikalarını veriyoruz “ dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ise Türkiye’nin her karışının kıymetli ve değerlendirmeye müsait olduğunu söyledi.

Orman teşkilatının büyük devletin neticesi olarak vatandaşıyla kucaklaşan, vatandaşının talebini arzusunu, vatandaşın gelişmesini, kalkınmasını, ilerlemesini sağlamak üzere her türlü imkanı seferber ettiğini belirten Köşger, devletin tüm birimleri gibi bu teşkilatın da vatandaşla kucaklaştığını kaydetti.

Yapılan çekilişle parsel ve belgelerine kavuşan vatandaşlara sertifikaları, Vali Köşger, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik ve Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy tarafından verildi.

Kaynak: İHA