Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Projesi Türk Dünyası'na Açılıyor

TDBB Yerel Yönetimlerde Kadın ve Aile Çalışmaları Uzman Heyeti, Evden Okula Haydi Anneler Spora Projesini ülkelerine taşıyacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Projesi Türk Dünyası'na Açılıyor
Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Yerel Yönetimlerde Kadın ve Aile Çalışmaları Uzman Eğitim Programı kapsamında, yedi ayrı ülkeden gelen kadınlar Kocaeli’ni ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlığını yaptığı Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nden gelen heyette Moldova, Azerbaycan, Bosna Hersek, Moğolistan, Kazakistan, Tataristan ve Makedonya’daki belediyelerde veya kent konseylerinde görev yapan kadınlar yer aldı.

Konuk heyet, Kocaeli’deki temasları kapsamında Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmalarını inceleme fırsatı buldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Nagehan Malkoç tarafından ağırlanan heyete, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aktarıldı.

Bilgilendirmede Büyükşehir Belediyesi’nin Kocaeli’nde yaşayan kadınların sosyal hayata kazandırılması ve spor yapması konusunda ciddi özen gösterdiği ve Türkiye’ye örnek olan ’Evden Okula Haydi Anneler Spora’ adlı bir spor projesinin uygulandığı aktarıldı. Yaklaşık bir yıldır devam eden proje kapsamında 40 bin kadının spora başladığı ve başta obezite olmak üzere birçok sağlık sorunun üstesinden gelinmeye başlandığı söylendi.

Yabancı heyetin ilgiyle izlediği sunumda, proje ile ilgili elde edilen detayları sıralayan Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürü Nagehan Malkoç, “7 katılımcı ile parkinson hastalığında ilerledik. Bu hastaların titremelerinde azalmalar oldu. Televizyona hapsolmuş 2 bin 500 kadını deniz ile tanıştırdık. 2 bin 400 aileye yardım götürdük. Projeden aldığımız bu olumlu sonuçlar bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

Konuk heyet, kadın adına yapılmış bu projeyi kendi ülkelerinde uygulamak konusunda görüş birliğine vardı.
Kaynak: İHA