Karslı Öğrenciler Çanakkale Ve İstanbul'u Gezecek

Kars Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek" (ÇOGEP) programı kapsamında Kars'ta öğrenim gören ve hiç il dışına çıkmayan 100 çocuk İstanbul ve Çanakkale'ye gezmeye gönderildi.

Kars Harakani Havalimanı'nda düzenlenen programa, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, İl Emniyet Müdür yardımcısı Murat Kılıç, Asayiş Şube Müdürü Mehmet Remzi Köpüklüoğlu ile öğrenciler katıldı.

Çocuk ve gençlerin sosyal hayatlarının zenginleştirilerek topluma faydalı bireyler olarak yetişmeleri, manevi bilinçleri ile milli birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi amacıyla 100 öğrenci ve 10 personel İstanbul ve Çanakkale'ye uğurlandı.

İl Emniyet Müdürü Bitirik, programda yaptığı konuşmada, Emniyet Genel Müdürlüğünün destekleriyle her yıl bu tip etkinlikler düzenlediklerini ifade ederek, "Bu senede siz değerli evlatlarımızı seçtik, nasip olursa yola çıkıyorsunuz, İstanbul ve Çanakkale'ye giderek o bölgelerin tarihi yerlerini göreceksiniz, aynı zamanda Çanakkale'de bu Milletin varoluş mücadelesini azmini göreceksiniz. Hepinizin gözlerinden öpüyorum, yolunuz açık olsun." dedi.

Kaynak: AA