Kafasına Korkuluğun Ucu Saplanan Çocuğun Cenazesi Ailesine Teslim Edildi

Şanlıurfa’da evlerinin yanındaki lisenin bahçesinde oynarken üzerine devrilen demir korkuluğun sivri ucu kafasına saplanan çocuğun cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi.

Kafasına Korkuluğun Ucu Saplanan Çocuğun Cenazesi Ailesine Teslim Edildi
Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Direkli Mahallesi’nde bulunan Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde yaşandı. 3 yaşındaki Muhammed Mustafa Aslan, arkadaşlarıyla okulun bahçesindeki duvarın yanında oynarken, iddiaya göre bahçe duvarındaki demir korkuluklara asıldı. Çocuk, devrilen korkuluğun üzerine düşmesi sonucu ağır yaralandı. Yakınları tarafından otomobille Balıklıgöl Devlet Hastanesine götürülen Aslan, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Ölümüyle yakınlarını yasa boğan çocuğun cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Adli Tıp Kurumu Morguna gelen küçük çocuğun babası Mustafa Aslan, gözyaşlarına boğuldu.

Küçük çocuğun amcası ihmal olduğunu iddia etti

3 yaşındaki çocuğun ihmal sonucu öldüğünü ileri süren yakınları, okulun demir korkuluklarının uzun zamandır telle geçici olarak bağlandığını iddia etti. Amca İbrahim Aslan, "Çocuk 4-5 arkadaşıyla birlikte okulun duvarının üzerinden okulun bahçesine giriyor. Orada duvarın üzerindeki demir korkuluklar sökülmüş ve bir şekilde tekrar duvarın üzerine konulmuş. Zaten duvar üzerindeki korkuluğun diğer kısmı da teller ile birbirine bağlanmış. Çocuklar oynarken korkuluk çocuğun üzerine düşüyor ve sivri ucu başına saplanıyor. Çocuk olay yerinde hayatını kaybediyor. İhmaller zincirinin olduğu bir olay. Bunun için biz gerekli mercilere başvurup şikayetçi olacağız" diye konuştu.

Kaynak: İHA