Bilecik'te 'İhtisasa Dayalı Organize Sanayi' Çalışmaları

Pazaryeri ilçesinde yapılması planlanan "İhtisasa Dayalı Organize Sanayi" çalışmaları kapsamında, "Tarıma Dayalı Besi Sığırcılığı Projesi"nin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Pazaryeri Belediyesi Kültür Merkezi Salonu'ndaki toplantıdan önce AA muhabirine yaptığı açıklamada, istenen organize sanayinin kurulması için en az 50 müteşebbis olması gerektiğini söyledi.

Her müteşebbisin de en az 50 büyükbaş hayvan ile bu projeye dahil olması gerektiğini belirten Yalçın, şunları kaydetti:

"Çalışmalarımız neticesinde 22 kişi müracaat etti. Çevre ilçelerden gelen besicilerle yapılan toplantıda 48 kişi daha projeye dahil olmak için taahhüt verdi. Şu an 70 kişiye ulaşmanın sevincini yaşıyorum. Belki bu sayı, 100 kişiyi bulacak. Bugünden itibaren gerekli girişimleri yaparak, kısa zamanda projenin hayata geçmesi için çalışacağız. Bittiğinde Pazaryeri, bölgede ilk İhtisasa Dayalı Organize Sanayi kurulan yerleşim yeri olacak."

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necmettin Yoldaş da İhtisasa Dayalı Organize Sanayi'nin 3 bin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli olacağını belirterek, "İçinde tarım ve sanayi sektörünün entegrasyonunu sağlamaya yönelik işletmeler olacak. Bunların işlenmesine yönelik diğer sanayi tesisleri de kurulacak. Süt ve süt ürünlerinin değerlendirilmesi için tesisler yer alacak. Çiftçiye uygun yem ve gerekli malzemelerin alınması konusunda devlet indirimlerinin takibi de yapılacak." dedi.

Toplantıya, Kaymakam Bayram Sağır, Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar, Bozüyük Pazaryerililer Dernek Başkanı Ali Şahinoğlu, Pazaryeri ve çevre ilçelerde besicilikle uğraşan çiftçiler katıldı.

Kaynak: AA