Başkan Atabay, Vegfest'in Tanıtım Çalışmalarını Sürdürüyor

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Açık Radyo’da yayınlanan ‘’Vegan Sağlık’’ programında Türkiye’nin İlk Vegitisyeni Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara’nın sorularını yanıtladı .

Başkan Atabay, Vegfest'in Tanıtım Çalışmalarını Sürdürüyor
Vegan beslenme ve sağlık konularının ele alındığı programda Başkan Atabay, bu yıl 20/23 Nisan 2018 tarihleri arasında 2.si düzenlenecek olan Türkiye’nin ilk vegan festivali Didim VegFest hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ege’nin tarihsel anlamda özellikle besin çeşitliliği konusunda oldukça cömert davrandığını belirten Atabay, Didim’in asli unsuru olan Yoranlıların beslenme kültürü noktasında vegan beslenmeye olan benzerliğine dikkat çekti. Didim’in bir turizm kenti olduğunu ve özellikle yurt içi ve yurt dışı misafirlerle vegan kültüre dair yapılan fikir alış-verişi sonucu festival fikrinin olgunlaştığını ve gelenekselleştiğini belirtti.

Festivale katkı gösteren katılımcı sayısının yüksek oluşunun festivalin tanıtım ve duyuru noktasında etkili olduğunu kanıtlayan bir veri olduğunu söyleyen Atabay, bu yıl düzenlenecek festivalde çok daha yüksek bir katılım beklediklerini dile getirdi.

“NİSAN AYINDA 4 GÜN SÜRECEK"

Geçtiğimiz yıl 2 gün süren festivalin bu yıl 4 gün süreceğinin müjdesini verdi ve gelecek yıl süreci bir haftaya çıkarma arzusundan bahsetti. Vegan- vejetaryen noktasında yapılan tartışmalara dair festivalin başından sonuna vegan bir çizgide sürdüğünü ve bu çizgide devam edeceklerini ve festivalin %100 vegan bir festival olacağını belirtti.

Bu sene düzenlenecek panellerin özellikle ‘’hayvan hakları, hayvanlar üzerindeki sömürüler ve türcülük” konularına özellikle vurgu yapacaklarını söyleyen Atabay, Festival sloganlarının ise ‘’yaşam dolu festival’’ olduğuna dikkat çekti. Özellikle gençlerin festivale sahip çıktığını ve katkı sağlama konusunda gönüllü oluşlarını mutlulukla karşıladıklarını belirtti.

Toprakla uğraşmayı, doğa ile iç içe olmayı sevdiğini belirten Atabay, yöre halkına önemli bir istihdam yaratan ve bugün itibariyle 1 milyon çiçek üretimine ulaşan ve çeşitli yağların üretimine imkan sağlayan başarılı sera projesini paylaştı.

“VEGAN YAŞAM"

Festivalde bu yıl geçmiş yıla nazaran daha fazla aktivitenin ön planda olacağını belirten Atabay, birbirinden önemli panelistlerin, ünlü sanatçıların, binlerce kişinin katılacağı nefes egzersizinin ve daha birçok sürprizin katılımcıları beklediğini vurguladı. Ayrıca, özellikle çocuklara yönelik hayvan sevgisini aşılamak amaçlı atölyenin de diğer atölyeler gibi festivalde yer alacağını belirtti.

Sözlerinin sonunda festivale çağrısını yineleyen başkan Atabay, insanların‘’vegan yaşamı’’ yayma noktasında yaşadığı sıkıntılara atıfta bulunarak Einstein’ın ‘’Bana deli dediler ancak, atomu parçalayıp ellerine verdim.’’ sözünü hatırlattı.
Kaynak: İHA