9. Alaçatı Ot Festivali'ne Doğru

8 Nisan tarihleri arasında "Sarmaşık/Kuşkonmaz" temasıyla düzenlenecek.

Çeşme Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 4 yıl önce adı tescillenen ve binlerce ziyaretçinin akın ettiği, sadece Çeşme'ye değil, yarımada, İzmir ve Kuşadası'na kadar geniş bir bölgeye turizm hareketliliği getiren Alaçatı Ot Festivali'nin hazırlıklarına başlandı.

Bu yılki teması "Sarmaşık/Kuşkonmaz" olan festivali, Türkiye'nin pek çok bölgesinden tur şirketi, ziyaret programına koydu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme turizmine yeni bir soluk getiren Alaçatı'nın tarihi, mimari dokusu, coğrafyası yanında binbir çeşit otuyla da ünlü olduğunu belirterek, "Alaçatı Ot Festivali, turizm sezonu öncesi esnafımızın hazırlıklarını tamamladığı, yerel üreticilerin baharın gelişiyle birbirinden güzel Ege otlarını sergilediği, ev hanımlarının bütün bir kış boyu ürettiği ürünlerin tezgahlarda yer aldığı festivaldir." ifadelerini kullandı.

Alaçatı Ot Festivali'nin Türkiye'nin en iyi festivalleri arasında yer aldığını aktaran Dalgıç, festivali uzun yıllar sürdürmek istediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA