Vezirhan Halkı Mehmetçik İçin Bir Oldu

Bilecik’in Vezirhan Beldesinde belediye öncülüğünde Mehmetçik Vakfı için yardım kampanyası başlatıldı.

Vezirhan Halkı Mehmetçik İçin Bir Oldu
Vezirhan Tesislerinde düzenlenen etkinliğe; Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Jandarma Üsteğmen Hasan Hüseyin Yıldırım, Vezirhan Belde Jandarma Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Sabri Şafak, belediye meclis üyeleri, STK ve siyasi parti temsilcileri ile beldenin ileri gelenleri katıldı.

Şehitler için okunan duanın ardından bir konuşma yapan Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Mehmetçik Vakfı’na şahsı olarak bir miktar para yardımı yaptığını anlatarak, "Türk askerinin Afrin’e düzenlemiş olduğu Zeytin Dalı Harekâtı’nda nedeniyle bir araya geldik. Amaç Mehmetçiğimizle, askerimizle güvenlik güçlerimizle beraber olmak ve onlara moral vermek için bir yemek düzenleyelim tertipledik. Tabi ki amaç karın doyurmak bir şeyler yemek değil, onlarda birlikte olmak, onların dertlerini dinlemek onlarla istişareler yapmak. Aynı zamanda tabi ki Mehmetçik Vakfımız var. Ben kendi şahsım adına Mehmetçik Vakfına bir miktar bağış yaptım. Bu önümüzdeki belediye meclis toplantısında belediyemiz olarak Mehmetçik Vakfına belli bir miktarda para yardımında bulunmak için karar alacağız. Allah yaptığımız yardımları kabul etsin. Ben tabi ki kimseyi zorlamak istemiyorum. Bildiğiniz gibi ülkemiz kötü günler geçiriyor. Oradaki Mehmetçiklerimize oradaki kuzularımıza yardım için ben Vezirhan halkımıza, Vezirhan beldesinde bulunan esnaflarımıza, sanayi kuruluşlarımıza buradan davet ediyorum. Bizimle belediyeye istişareye geçerek Mehmetçik Vakfımıza bağışta bulunarak onlara bir nebze de olsun katkı sağlarız. Hz. İbrahim misali yani karıncaya sormuşlar ’nereye gidiyorsun’ karınca cevap vermiş, ’su götürüyorum’, Hz. İbrahim cevap vermiş, ’Sen bir damla suyla ne yapabilirsin’, karınca da cevap vermiş ’safımız belli olsun’ demiş ki bizimde safımız belli olsun. Ben tekrardan Mehmetçiğimize Allah kuvvet versin. Ölenlere şehitlerimize gani, gani rahmet eylesin. Gazilerimize Allah şifalar versin diyorum. İnşallah en kısa sürede bu operasyon biter. Mehmetçiklerimiz vatanına yurtlarına, annelerine, babalarına geri dönerler. Hepinizden Allah razı olsun" dedi.

Konuşmanın ardından Vezirhan Belde Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Jandarma Üsteğmen Hasan Hüseyin Yıldırım’a Türk Bayrağı hediye etti.
Kaynak: İHA