'Türkiye'nin Renkleri İstanbul'un Kimlikleri' Projesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, kentte yaşayan ve daha önce memleketlerine gidememiş gençlere yönelik hayata geçirilen proje, 2019 yılının sonuna kadar devam edecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da yaşayan ve daha önce memleketlerine gidememiş gençlere yönelik "Türkiye'nin Renkleri İstanbul'un Kimlikleri" projesini hayata geçirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, projeye katılan gençlere 96 saatlik fotoğrafçılık eğitimi verilecek.

Eğitimlerini tamamlayan gençler, ekipler halinde memleketlerine giderek fotoğraf ve kısa film çekecek.

Gençlerin ekip çalışması ile birlikte araştırma yapmaları ve gitmedikleri yerleri birlikte keşfetmeleri için gezi atölyeleri oluşturulacak, gençler burada alacakları kararlar neticesinde Türkiye'nin yedi bölgesini de içeren geziler düzenleyecek.

Projeyle katılımcılar kendi yöre kültürlerine ilişkin keşiflerini ve deneyimlerini fotoğraflamanın yanında birer kısa film çekecek.

İstanbulluluk kimliğinin önemli bir yönü olan kültürel çeşitliliğin korunması ve sürdürülebilmesi amacıyla yapılan ve Avrupa Birliği Bakanlığı Ulusal Ajansı'ndan hibe desteği alan proje, sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı durumda olan gençlerin kültürel kimlikleriyle tanışmalarını sağlayacak.

Farklı yerel kültürlerden gençleri bir araya getirerek, diğer kültürleri tanımalarını, farklılıklara saygı duymalarını, hoşgörülü ve toleranslı bireyler olmaları konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen proje, kuşaklararası etkileşim kurulmasına katkı sunucak.

Proje sonunda gençlerin çektikleri fotoğraflardan oluşan bir sergi açılacak.

"Türkiye'nin Renkleri İstanbul'un Kimlikleri" projesi 2019 yılının sonuna kadar devam edecek.

Projeye katılmak isteyen 18-30 yaş arasındaki gençler, Büyükşehir Belediyesinin Eurodesk Temas Noktasına giderek ya da "www.turkiyeninrenkleri.istanbul" sitesinden başvuruda bulunabiliyor.
Kaynak: AA