Temizlik İşçisinden Anlamlı Davranış

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Umut Güder’in, temizlik çalışması bir evsel atık konteynırı önünde bir sokak köpeğinin rahatsız etmeyerek yemek yemesini beklemesi büyük takdir topladı.

Temizlik İşçisinden Anlamlı Davranış
Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünde 5 aydır çalışan 25 yaşındaki Umut Güder, 25 Şubat Pazar günü Esenler Mahallesinde temizlik çalışmasını yaptığı sırada konteynır yanında gelerek yemek yiyen sokak köpeğini rahatsız etmemek için 5 metre mesafe uzaklıkta yemeği bitirmesini bekledi.

Temizlik işçisi Umut Güder’in o esnadaki anlamlı davranışı ise bir vatandaş tarafından fotoğraflanarak, ’İnsan olmanın değeri çöpün yanında yemek yiyen sokak köpeği rahatsız olmasın diye ileride bekleyen belediye görevlisi insansın’ yazısı ile sosyal paylaşım sitesinde paylaşıldı. Paylaşılan fotoğraf sonrası Umut Güder’in bu davranışı vatandaşlar tarafından büyük takdir topladı.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, temizlik çalışmaları sırasında bir evsel atık konteynırı önünde yemek yiyen köpeği rahatsız etmemek için yemeğini bitirmesini bekleyen temizlik işçisi Umut Güder’in takdir toplayan anlamlı davranışından dolayı altınla ödüllendirdi.

Umut Güder’in Çanakkale Belediyesi’nde sokak süpürgecisi olarak çalıştığını ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Umut arkadaşımız adına yaraşır bir davranışta bulunmuş. Bu anlamlı davranışı da bir vatandaş çekip, sosyal medya da paylaşmış. Sosyal medya da bu fotoğraf patlama yapmış. Biz bu davranışı görünce çok mutlu olduk. Çanakkale’ye yakışır bir davranış oldu. Çünkü barışın kenti diyoruz. barışın kenti demek sadece insanlarla varış değil, insanlarla hayvanlar arası, insanlarla bitkiler arası barışı da ifade eder. Dolayısıyla orada karnını doyurmakta olan bir köpeğin yemeğini bitirmesini beklemiş. Olağanüstü bir davranış biçimi. Yapılması gereken davranışı yapmış. maalesef bu tür davranışlara eskisi gibi pek alışık olmadığımız için bu olay oluyor. Biz her şeye rağmen bu davranışından dolayı kendisini ödüllendirdik. Böyle bir duyarlı davranıştan dolayı kendisini tebrik ederim" şeklinde konuştu.

Ardından Başkan Gökhan, temizlik işçisi Umut Güder’e altın takdim etti.

Olayı anlatan temizlik işçisi Umut Güder, "Normal günlük temizlik işime başladım. Konteynır içine çöpleri attım. O sırada bir sokak köpeği konteynır yanına geldi ve yerdeki atık yemekleri yemeye başladı.

Bende köpeğin benden korkmaması ve ürkmemesi için bir köşede yemeğin yemesini bekledim. Köpek yemeğini yedikten sonra konteynır yanından uzaklaştı. Bende konteynır önündeki temizlik işimi bitirip, o bölgeden ayrıldım. Açıkçası bu davranışımın bu kadar ses getireceğini düşünmüyordum. Eski olayların yaşanmasından dolayı böyle durumların yaşanması daha iyiye gitmesi temennnim odur. Herkes böyle yapabilir" dedi.

Kaynak: İHA