Samsun TSO'dan Paydaş Çalıştayı

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin arttırılması ve paydaşlarının beklentilerinin karşılanmasına hizmet etmek amacıyla "Paydaş Çalıştayı" düzenledi.

Samsun TSO'dan Paydaş Çalıştayı
Kurulduğu tarihten bugüne kadar yasalarla belirlenen görevlerinin yanı sıra, temsil ettiği özel sektör camiasının da desteğiyle, toplumsal ve ekonomik fayda üretmek için kamu yararını sürekli ön planda tutarak çalışmalarını sürdüren Samsun TSO, hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin arttırılması ve paydaşlarının beklentilerinin karşılanmasına hizmet etmek amacı ile Paydaş Çalıştayı düzenledi.

Çalıştay hakkında bilgi veren Samsun TSO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, "Sürekli değişen ve gelişen sosyoekonomik koşullara uyum sağlamak ve daha etkili hizmetler üretmek için odamız, 2006 yılında TOBB tarafından uygulanan Akreditasyon Sistemi’ne dahil olmuş ve 2010 yılından bu yana da Stratejik Plan yaklaşımını benimsemiştir. Bu kurum Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Türkiye genelinde başlattığı akreditasyon sürecine dahil ve bu süreci doğru yürüten olan ilk odalardır. Odamız bu süreçte alınabilecek en yüksek puanlarda her zaman ilk üçte olmuştur. Akreditasyon süreci, sadece üyelerine verdiği hizmetlerin kurumsal alt yapısını düzeltmekte kalmıyor. Bu anlamda sistemlerin daha iyi kurgulanmasını ve yeni fikirlere açık olunmasını sağlıyor. Geleceğe yönelik amaç ve hedeflerin bir plan çerçevesinde belirlenmesi ve yine aynı plan dahilinde gerçekleşme düzeylerinin takibi olan Stratejik Plan yaklaşımı çerçevesinde 2018-2021 yıllarını kapsayacak Stratejik Planımızı oluşturmak için çalışmalara devam etmekteyiz. Odamızın hizmet kalitesinin ve çeşitliliğinin arttırılması ve paydaşlarımızın beklentilerinin karşılanmasına hizmet etmek amacı ile bu Paydaş Çalıştayı düzenledik" dedi.

Daha sonra TOBB ETÜ Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi’nden Uzman Türkay Kısa, Stratejik Planlama hakkında sunum yaptı. Sunumun ardından hizmet kalitesi ile alakalı anket çalışması gerçekleştirildi.

Çalıştaya Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, TSO üyeleri, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, STK temsilcileri, ilçe oda ve borsalar temsilcileri katıldı.

Kaynak: İHA