'Prof. Dr. Necmettin Erbakan'dan Günümüze Ne Kaldı?' Konferansı

Eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan, vefatının 7. yılında Edirne'de düzenlenen "Prof. Dr. Necmettin Erbakan’dan Günümüze Ne Kaldı?" başlıklı konferansla anıldı.



Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi tarafından Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen konferans, İstiklal Marşı'nın okunması ve Kur-an'ı Kerim tilavetiyle başladı.

AGD Edirne Şubesi Başkanı Abdülhamit İriş, yaptığı konuşmada, Erbakan'ı saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Merhum Erbakan'ın Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinden biri olduğunu dile getiren İriş, "Erbakan hocamız barış, kardeşlik, sevgi ve adaletten yanaydı ve bunun İslam ile mümkün olduğunu belirtirdi. Gençliğe önem veren hocamız bu değerlerin oluşmasında inançlı gençlerin önemine vurgu yapmıştır. Merhum hocamıza Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Program, eğitimci-yazar İbrahim Veli'nin verdiği konferans ile devam etti.

Veli, Erbakan'ın ahlak, adalet ve barışı hayatı boyunca ön planda tuttuğunu ifade etti.

Erbakan'ı anlamak için iyi irdelenmesi gerektiğini anlatan Veli, şöyle devam etti:

"Erbakan'dan günümüze önemli değerler kaldı. Hocamızdan bize kalanları anlamak için derinlere indiğimizde öğreneceğimiz çok şey olduğunu görüyoruz. Atalarımızın güzel bir sözü var. Eskilere aramaz iz sürer derler. Biz de hocamızın yaptıklarının izini sürerek hayata bakıp yapacaklarımızı tatbik etmeliyiz. Ahlak, kamil manada hakkı üstü tutmaktır. Hepimizin bir ahlaki dünya görüşü var. Hocamız bu dünya görüşünü hakkı üstün tutan ve birde yanlış olan gücü üstün dünya görüşü olarak ayırıyordu. Zihniyetimizin hakkı üstün dünya görüşü olması konusunda her zaman telkinde bulunuyordu. Ahlak bu kadar önemli. Çünkü 50 yılı aşan siyasi hayatında hocamızın ilk cümlesi 'Önce ahlak ve maneviyat' olurdu. Bugün toplumumuza bakalım çok kaliteli yöneticilerimiz güven vermiyorsa ama güven vermiyorsa bir değeri olur mu? Ya da çok iyi bir doktor ahlaki olarak güven vermiyorsa bir anlamı olur mu? Bundan dolayı ahlak çok önemli bir yer alır."

Konferansa, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş, AK Parti eski Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, AGD Edirne Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA