Otel Lobisinde Eşini Öldüren Sanığa Haksız Tahrik İndirimi

Ümraniye’de ayrı yaşadığı eşi Duygu Kadakal’ı defalarca bıçaklayarak öldüren Hakan Kadakal, “eşi haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 20 yıl hapse çarptırıldı.

Otel Lobisinde Eşini Öldüren Sanığa Haksız Tahrik İndirimi
Ümraniye’de bir otel girişinde ayrı yaşadığı eşini başka bir erkekle görerek cinnet getiren ve eşini defalarca bıçaklayarak öldüren sanık Hakan Kadakal’ın “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 12’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hakan Kadakal cezaevinden getirilirken, Duygu Kadakal’ın kardeşi ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatı, “Maktülün evliyken eşini terketmiş olması ve çocuklarını yuvaya bırakmış olmasıyla kendisinin uygunsuz bir yaşam sürdürdüğü dosyada görülmektedir. Toplumun yapısı ve yaşam biçimi itibariyle bir erkeğin etkisinin altına girmemesinin beklenemeyeceği gibi hususlar gözetildiğinde sanık eylemini ağır tahrik altında eylemini meydana getirmiştir. 7 ve 9 yaşındaki çocuklarına halen babaanne bakmaktadır, o da kalp hastasıdır. Sanığın lehine olan hususların da gözetilerek cezalandırılmasını talep ederiz” dedi.



Haksız tahrik indirimi uygulandı

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, sanık Hakan Kadakal’ı “eşi kasten öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Sanığın eylemi haksız tahrikin etkisi altında işlediğini gözönünde bulunduran mahkeme sanığın cezasında indirime giderek 20 yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Öte yandan mahkeme, sanığı "ruhsatsız bıçak taşımak" suçundan 5 ay hapis cezası ve 400 lira adli para cezasına çarptırdı.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ümraniye’de 14 Nisan 2017 tarihinde şüpheli Hakan Kadakal’ın aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle ayrı yaşadığı eşi Duygu Kadakal’ı başka bir erkek şahısla otele girdiğini gördüğü ve eşi olan maktüle ile tartışmaya başladığı anlatılmıştı.

Şüpheli Hakan Kadakal’ın Duygu Kadakal’ı dışarıya çağırdığı ancak maktülenin kabul etmemesi üzerine şüphelinin sinirlenerek bıçağı çekip vücudunun çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdüğü belirtilmişti.

İddianamede, şüpheli Hakan Kadakal’ın “eşi kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
Kaynak: İHA