Muş Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında ‘Mart Ayı Meclis Toplantısı’ yapıldı.

Muş Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyeleri, 2018 yılının üçüncü ayı meclisine havale edilen konuları görüşmek üzere bir araya geldi. Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, meclis toplantısının hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 2018 yılı çalışma sezonunda hayata geçirilmesi düşünülen projelerin planlamasını yaptıklarını ifade eden Başkan Asya, “Şubat ayı içerisinde ağırlıklı olarak yapacağımız projelerin değerlendirmesini yaptık. Gerekli hazırlıkları yaparak bugünlerde çalışmaları başlatmayı düşünüyoruz. Geçtiğimiz gün Göletli Park projesini uygulayacağımız alanı inceledim. Teknik ekibimiz ve yüklenici firma yetkilileri ile istişarelerde bulunduk. Yüklenici firmaya yer teslimini yaptığımız projemize önümüzdeki günlerde başlıyoruz” dedi.

İstasyon Caddesi’ni bir bütün olarak bu yıl yenileyeceklerini söyleyen Başkan Asya, “Geçen yıl içme ve yağmur suyu ile kanalizasyon, doğalgaz, Telekom, elektrik gibi altyapı döşemesi tamamlanan İstasyon Caddemizin üst yapısını bu yıl yapıyoruz. İhalesini ve yer teslimini yaptığımız projemizle şehrimizin en işlek caddesi olan İstasyon Caddesi’ni, belediye önünden tren garına kadar modern bir görünüme kavuşturuyoruz. İş yerlerinin kaldırımlardaki fazlalıkları kaldırarak, yürüyüş yolları, refüj, aydınlatması, durakları, yeşil alanları sil baştan yenileyerek halkımızın hizmetine sunacağız” ifadelerini kullandı.

Kale Parkı çevresinde yapılacak çalışmalara değinen Başkan Asya, “İlimizin ilk yerleşim yerlerinden biri olan Kale Mahallesi’nde bulunan parkımızın çevresinde güzel bir çalışma başlatıyoruz. Parkımızın adına yakışır bir şekilde etrafını kale görünümlü ihata duvarları yapıyoruz. Aynı şekilde burada Muş Kültür Evi projesini uygulayacağız. Bütün hazırlıkların tamamlandığı projemiz ihale aşamasına getirildi.

İnşallah bu projemizi de bu yıl uygulayarak hizmete sunacağız” şeklinde konuştu.

Şubat ayı içerisinde hayırsever bir iş adamının belediyeye bir araç hibe ettiğini anımsatan Başkan Asya, “Gezenler Otomotiv sahibi hemşehrimiz Burhan Gezen’in birimlerimizde kullanılmak üzere yeni bir minibüs hibe etmesi bizleri ziyadesi ile memnun etti. Bu tür örnek davranışları çok önemsiyoruz. Aynı şekilde Bursa’dan Gıyasettin Bingöl hemşehrimizin ilimize bir Kadın Kültür Merkezi yapacağı sözünü vermesinden onur duyduk. Hemşehrilerimizin belediyemizi sahiplenmesi ve destek vermesi bizim için büyük bir mutluluktur. Bir kez daha kendilerine çok teşekkür eder, hayırlı ve bol kazançlar elde etmelerini diliyorum” ifadelerini kullandı.

122. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katılmak üzere Ankara’ya gittiğini ve toplantı öncesi bakanlıklar ve genel müdürlüklerde çeşitli temaslarda bulunduğu hatırlatan Başkan Asya, “Sütlüce Mahallemizin şehirle bağlantı sorunu gidermek üzere Devlet Demir Yolları Genel Müdürü ile görüştüm. Mahallenin girişine alternatif yol belirlemek üzere Etüt Proje Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan projeleri kendilerine sunduk. Projemizde mevcut tren garının olduğu güzergahtan bir üst geçit yapılmasını ve şu an kullanılan tek girişli menfezin ikiye çıkarılmasını talep ettik. Konuyu ilgili bürokratlara havale etti. İnşallah en kısa sürede bu sorun da giderilmiş olacak” diye konuştu.

Başkan Asya, Hacı Şeref ile Ulu camileri arasında her iki camiye hitap edecek şekilde abdesthane ve gasilhane yapılması için TOKİ ile görüştüklerini de belirterek, “Talebimizi makul karşıladılar. Yer altında uygulanacak proje ile vatandaşların bu konudaki beklentilerini karşılamış olacağız. İki farklı giriş olarak planladığımız alanın üst kısmı yeşil alan olarak kullanılabilecek. Bunların dışında rutin çalışmalarımız devam ediyor. Bu yıl Allah’ın bir lütfu olarak çok güzel bir kış mevsimi geçirdik. Havaların bu şekilde iyi geçmesi bizler için faydalı oldu. Bu süre içerisinde ekiplerimiz alt ve üst yapı alanında kısmi çalışma yapma imkanı buldular. 2018 yılını bereketli bir yıl olarak geçirmek dileğiyle, meclis toplantısında alacağımız kararların ilimize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Başkan Asya’nın konuşmasının ardından vatandaşların talep ve önerileri dinlendi. Toplantı, meclise havale edilen evrakların görüşülmesi ile devam etti.
Kaynak: İHA