Mersin Çocuk Üniversitesi Hatıra Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu

İçel Çocuk Üniversitesi hatır ormanında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Mersin Çocuk Üniversitesi Hatıra Ormanında Fidanlar Toprakla Buluştu
Etkinliğe, İçel İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, İçel Üniversitesi (MEÜ) Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Ali Mazmancı, İçel Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Soner Yurttaş, İçel Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ömer Erkol, Yenişehir İlkokulu Müdürü Ali Berk, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Müdür Koca, İçel Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, MEÜ, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İçel Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde 2016 yılında kurulan İçel Çocuk Üniversitesi ‘nin Türkiye’de model bir yapılanma olduğunu ve kurumlar arası işbirliği ile yakalanan sinerjinin çocukların eğitim ve öğretim süreçlerine büyük katkı sağladığını belirtti.

Koca, İçel Çocuk Üniversitesinin temel amacının çocuklara, üniversite ile etkileşim içerisinde yaparak, yaşayarak ve eğlenerek, bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, yargılama, sorgulama, soru sorma, merak duyma, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırmak için onları erken yaşta bilimin ve sanatın eğlenceli yüzü ile tanıştırmak olduğunu söyledi.

Koca, hatıra ormanının oluşmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.
Kaynak: İHA