Kentsel Dönüşüm Projesinde Kura Çekimi

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında gösterilen Antalya Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde kura çekimi yapıldı Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: '2019 sonuna doğru tapular, davul zurnayla dağıtılacak'.

Kentsel Dönüşüm Projesinde Kura Çekimi
Antalya Santral Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde hak sahipleri tapular için kura çekti.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Cam Piramit Kültür Merkezi'ndeki kura çekiminde, 30 senelik hayalin gerçek olduğunu söyledi.

Uzun bir yolculuğun sonunda mutlu sona yaklaşıldığını ifade eden Türel, verdikleri sözü tutmanın onurunu, gururunu yaşadıklarını dile getirdi.

Senelerdir tapu ve imar vadedildiğini ama bir arpa boyu yol alınamadığını vurgulayan Türel, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi sadece Türkiye'nin değil, yüzün üzerinde ülkeden kişiyi de ilgilendiriyor. 'Kepezaltı Santral uçacak' demiştik. Yoğun ilgiden bu durum anlaşılıyor. 3 bin 200'ün üzerinde hak sahibi elde ettiği haklara göre yaklaşık 5 bin daire talebinde bulundu. Bugüne kadar imzaladığınız sözleşme sayısı 3 bin 241 yani yüzde 99,26'sını hak sahipleri imzaladı. Diğer kalanlar prosedür icabı tamamlanamadı. Bunların içerisinde kira yardımı hakları olanlara da kira yardımı verdik. Uzunca bir süredir 2 bin 815 kişiye bu yardımı dağıtıyoruz. Altyapı tamamen bitti. 2019 sonuna doğru tapular, davul zurnayla dağıtılacak."

Bölgede anaokulu, ilkokul ve ortaokul olmak üzere toplam 11 okul yer aldığını aktaran Türel, 3 sağlık ocağı, 3 cami, 1 pazar yeri ve 2 muhtarlık binasıyla 265 bin metrekarelik peyzaj alanının belediye tarafından yapılacağını belirtti.

Yeni bir eve kavuşacak olanlar da yaşadıkları mutluluğu dile getirdi.

Kaynak: AA