İzmir'de Motosikletli Timlere 85 Polis Daha

Trafiğin yoğun olduğu yerler dahil, araç trafiğine kapalı pek çok alanda görev alan motosikletli timlere 85 yeni polis daha eklendi.

İzmir'de Motosikletli Timlere 85 Polis Daha
İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı çeşitli şube müdürlüklerinin motosikletli timlerinde görev almak üzere, Asayiş Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri eğitmenleri tarafından verilen 6 haftalık eğitimi tamamlayan 85 polis memuruna, sertifikaları verildi.

Polisler, şehitler adına yapılan 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, sertifikalarını İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna ve 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Murat Kındır’ın elinden aldı.

2018 yılı 1. Dönem Motosikletlei Polis Timleri Temel Eğitim Kursu Sertifika Töreni, Balçova İlçe Emniyet Müdürlüğü otoparkında gerçekleştirildi.

İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın yunus timlerine katılacak ekibin 2 ay boyunca kıymetli bir eğitim aldıklarını, hem motosiklet kullanma hem de motosikletle görev yapmada bütün becerileri kazandıklarını belirtti.



Hedef 120 motosiklet

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü olarak İzmir halkının güvenliğine çok önem verdiklerini ifade eden Hüseyin Aşkın, “Büyükşehirlerin tamamında trafik sorunu var. Metropollerde trafik sorunu karşımıza çıkıyor. Bu sorun içerisinde kolluk kuvvetlerinin de meydana gelen olaya müdahale etmesi zor olabiliyor. Bu zorluğu aşmanın en kolay yolu motosikletli polislerimiz sayesinde oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından ilimize 60 yeni motosiklet temini sağlandı. Bu 60 motosikletlerimiz ile daha güçlü olduk. 40 motordan 100 motora çıktık ve amacımız bu yaz sonuna kadar 120 motosiklete ulaşmak. Çağdaş güvenlik hizmeti açısından motosikletli polislerimizin trafik sorunu olan yerlerde olaylara çabuk müdahalesi tartışılmaz. Bu konuda en gelişen yerlerden biri de İzmirimiz. Bu eğitime katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum” dedi.



85 personel eğitim aldı

Asayiş Şube Müdürü Seda Okur ise “1995 yılında motosikletli polis timlerimiz suç ve suçluyla mücadelede, önleyici hizmetlerin daha etkin olabilmesi adına İlçe Emniyet Müdürlüklerimiz ve operasyonel birimlerimizle koordineli olarak azim ve gayretle çalışmaktadır. Aramıza yeni katılacak personelimizle birlikte 47 motorla görev yapacak yunus timlerimize, Sayın Emniyet Müdürümüzün girişimleriyle Asayiş Daire Başkanlığımızca tahsis edilecek 60 motosikletle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde, araç trafiğinin olmadığı trafiğe kapalı alanlarda da daha etkin mücadele edeceğiz” dedi.

Temel eğitim kursunda 85 personele eğitim verildiğin belirten Okur, “Bu personelden 58’i Asayiş Şube Müdürlüğümüz Motosikletli Polis Timlerinde, 12’si dış ilçelerimizden Çeşme, Selçuk, Aliağa, Kemalpaşa ve Menemen ilçelerimizdeki Motosikletli Polis Timlerinde,Narkotik Şube Müdürlüğünde görevli 15 personelimiz de narkotimlerde göreve başlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Sertifika töreninin ardından, eğitimlerini tamamlayan polisler motosikletleriyle akrobasi şovu yaptı. Polislerin cesurca yaptıkları akrobatik hareketler izleyenleri büyüledi.

Tören, yapılan kokteylin ardından sona erdi.
Kaynak: İHA