İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy Açıklaması'her İlimize Özgü Önlemler Alarak Mücadelemizi Sürdürüyoruz'

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, yurt içinde ve yurt dışında uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla yürütüldüğünü söyledi.

"Bilinçli Aile, Sağlıklı Toplum, Güçlü Türkiye" programında konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Türkiye’nin uyuşturucu geçiş güzergahında bulunduğunu belirterek, terörün finans kaynağı olan uyuşturucu ile yapılan mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü söyledi.



"Türkiye’nin en kritik okullarından en kritik sokaklarına kadar en fazla risk altındaki 15 ilimizi önceleyerek ve her ilimize özgü önlemler alarak mücadelemizi sürdürüyoruz” açıklamasında bulunan Mehmet Ersoy, yurt dışında yeni müşavirlikler ve yurt içinde 50’nin üzerinde ilde oluşturulan narkotimlerle birçok alanda uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünün altını çizdi. Ersoy, “Uyuşturucuyla mücadele, salt bir zabıta mücadelesi, güvenlik mücadelesi değildir. Bu mücadele, aynı zamanda toplumsal dayanışma, toplumsal uzlaşma ve toplumsal bilinçlenme mücadelesidir" diye konuştu.

Programın sonunda Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, uyuşturucuyla mücadelede başarı gösteren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Diyarbakır’da görevli polis memuru Volkan Altunbulak ve uyuşturucu bağımlısı olan çocuğunun bataktan kurtulma sürecine destek olan bir anneye plaket verdi.
Kaynak: İHA