Giresun'da Turizm Toplantısı Yapıldı

Giresun'da turizm işletmecileri ve kurum temsilcilerinin katılımıyla turizm toplantısı yapıldı.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kentin çok önemli bir turizm potansiyeli taşıdığını söyledi.

Bunu harekete geçirme ve değerlendirmenin kendileri için bir vazife, yatırımcılar için de bir imkan olarak görmek gerektiğini belirten Sarıfakıoğulları, şöyle devam etti:

"Bizim botanik park ile ilgili çalışmalarımız bitmek üzere. Adayla ilgili çalışmalarımızı da ihale etmek üzereyiz. Yaklaşık 550 bin liralık bir maliyetli bir proje söz konusu. Onu da en kısa sürede ihale edip birkaç ay içerisinde yaz sezonunda ihale edecek şekilde tamamlamış olacağız. Orada DOKAP'ın uygun gördüğü proje konsepti daha minimal düzeyde bir konsept. Gözlem kulesi var yürüyüş yolları var, botanik bitkilerden oluşan bir alan var. Bunun yanına aydınlatmayı ekledik. Ayrıyeten iskele var. İnşallah bunları tamamlamış olacağız."

Sarıfakıoğulları, bunları birinci etap olarak görmek gerektiğine işaret ederek, akabinde adada arkeolojik kazıların da devam edeceğini belirtti.

Giresun Adası'ndaki Şapel içerisinde de düzenleme yapabileceğini ifade eden Sarıfakıoğulları, "Oranın korunaklı bir alan içerisine alınması söz konusu. Bütün bunları yine paydaşlarımızla değerlendikten sonra hem katma değer, hem de oradaki doğal ortamı bozmamak kaydıyla neler yapılabilir ondan sonra oradaki haritamızı çizeceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından ilgili kurumların yetkilileri kentin turizm potansiyeli ve turizm alanlarıyla ilgili sunum yaptı.

Turizm işletmecileri ise turizmde yapılacak girişimler ve sorunlarla ilgili görüş bildirdi.

Kaynak: AA