Bolu'da Kar Yağışı Tatil Merkezlerini Canlandırdı

Kartalkaya, Gölcük, Abant ve Yedigöller'de kar yağışı aralıklarla devam ediyor Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi geçtiği kayak merkezi ve tabiat parklarını tercih eden ziyaretçiler, keyifli vakit geçiriyor.

Bolu'da Kar Yağışı Tatil Merkezlerini Canlandırdı
Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Kartalkaya ve doğal güzellikleri ile ünlü Abant, Gölcük ve Yedigöller'de kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

Gece başlayan yağışın ardından kar kalınlığı, Kartalkaya'da bir metreyi geçerken, Abant'ta 12, Gölcük'te 10 ve Yedigöller'de 17 santimetreye ulaştı.

Kartalkaya'da 2 yatak kapasiteli 5 otel, hafta içi yüzde 65 ile 80 arasında, hafta sonunda ise yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor. Günübirlik konaklamak için yurt içinden ve yurt dışından kayak merkezini tercih eden tatilciler, toplam uzunluğu 70 kilometre olan 25 adet pistte kayak ve snowboard yaparak tatilin keyfini çıkarıyor.

Gölcük Tabiat Parkı'nı tercih eden günübirlik tatilciler, göl çevresinde yürüyüş ve piknik yaparak, fotoğraf çektirerek zaman geçiriyor.

Eşi ile Gölcük'e gelen Merve Dündar Karataş, "Buraya ilk kez geliyoruz. Bayıldık. Burası bir doğa harikası." dedi.

Öte yandan Abant Tabiat Parkı'nı ziyaret eden bazı tatilciler faytona bindi bazıları da göl çevresinde yürüyüş yaptı.

Yedigöller Milli Parkı'nı tercih eden tatilciler ise büyüleyen doğa manzarası eşliğinde yürüyüş yaparak zaman geçirdi.

Bu arada Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden Kartalkaya ve doğal güzellikleri ile ünlü Gölcük Tabiat Parkı'nda kar yağışı sonrasında oluşan manzara, drone ile havadan görüntülendi.
Kaynak: AA