BM'ye 'Katliamı Durdurun' Çağrısı

Suriye Sivil Toplum Kuruluşları Birliği basın toplantısı düzenleyerek, BM’ye, Doğu Guta’daki katliamı durdurma çağrısı yaptı.

BM'ye 'Katliamı Durdurun' Çağrısı
Suriye Sivil Topum Kuruluşları Birliği, Doğu Guta’daki sivil ve masum insanlara rejim ve yandaşları tarafından yapılan ve hale devem eden katliamlara dur demek için basın toplantısı düzenledi.

“Doğu Guta için bir aradayız” çağrısıyla yapılan toplantıda, Doğu Guta’daki son durum ve gelişmeler, STK ve uluslararası kurum ve kuruluşların üstlenmesi gereken görevler ele alınarak, Birleşmiş Milletler’e katliamı durdurma çağrısı yapıldı.

Suriye Sivil Topum Kuruluşları Birliği adına açıklamayı Sema Tıbbi ve İnsanı Yardım Derneği Başkanı Dr. Muhammed Hasan Mugrabiye yaptı. Dr. Mugrabiye, "Rejim ve destekçileri Doğu Guta’da katliam yapıyor. Her gün siviller çocuklar ve kadınlar hayatlarını kaybediyor. Oradaki insanlara yardım ulaştırılmasına izin verilmiyor. Birleşmiş Milletler’in bu saldırıları bir an önce durdurmasını istiyoruz. Orada yaşayan insanlar yıllardır savaşın gölgesinde hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Rejim uluslararası yasaklı silahları kullanmaktan çekinmiyor. İnsanlar açlıkla mücadele ederken bütün bunlar dünyanın gözü önünde gerçekleşiyor. Bölgedeki sivil toplum kuruluşları olarak BM’den tarafsız olarak bu işi ele almasını ve bu saldırıları durdurmasını istiyoruz. Rejimle iletişime geçerek bu saldırıyı sona erdirmesini ve acil ihtiyaçların karşılanması talebinde bulunuyoruz” dedi.

Suriye Sivil Topum Kuruluşları Birliği, Suriye sınırı içerisinde ve civar ülkelerde aktif faaliyet yapan çeşitli birlik ve sivil oluşumları içerisinde barındıran, 250 STK’yı bir çatı altında toplayan bir kuruluş konumunda bulunuyor.
Kaynak: İHA