'Bilinçli Aile, Sağlıklı Toplum, Güçlü Türkiye' Programı

İçişleri Bakan Yardımcısı Ersoy: 'Uyuşturucuyla mücadele, salt bir zabıta mücadelesi, güvenlik mücadelesi değildir. Bu mücadele, aynı zamanda toplumsal dayanışma, uzlaşma ve bilinçlenme mücadelesidir'

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, "Uyuşturucuyla mücadele, salt bir zabıta mücadelesi, güvenlik mücadelesi değildir. Bu mücadele, aynı zamanda toplumsal dayanışma, uzlaşma ve bilinçlenme mücadelesidir." dedi.

"Bilinçli Aile, Sağlıklı Toplum, Güçlü Türkiye" konulu programın açılışında konuşan Ersoy, uyuşturucu denilen maddelerin uyuşturucu değil ölümcül madde olduğunu vurguladı.

Uyuşturucu maddeye ulaşımın kolaylaştığını belirten Ersoy, Türkiye'nin uyuşturucu geçiş güzergahlarında bulunduğunu söyledi. Ersoy, terörün en önemli finans kaynaklarından biri olan narkotik suçlarla mücadelenin terörle mücadeleden ayrılmadan ve kararlılıkla sürdürüldüğünü aktardı.

- "Mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz"

Uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen operasyon sayıları konusuda bilgi veren Ersoy, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin en kritik okullarından, en kritik sokaklarına kadar en fazla risk altındaki 15 ilimizi önceleyerek ve her ilimize özgü önlemler alarak mücadelemizi sürdürüyoruz. Yurt dışında yeni müşavirlikler kurmaktan tutun, yurt içinde 50'nin üzerinde ilde oluşturduğumuz narkotimlere varıncaya kadar birçok alanda İçişleri Bakanlığı olarak bu mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Uyuşturucuyla mücadele, salt bir zabıta mücadelesi, güvenlik mücadelesi değildir. Bu mücadele, aynı zamanda toplumsal dayanışma, toplumsal uzlaşma ve toplumsal bilinçlenme mücadelesidir."

"Neden Hollanda'da, Belçika'da ve Çekya'da üretilen bütün sentetik uyuşturucular, Avrupa'nın hiçbir ülkesinde durmaz da Türkiye'ye ve Doğu ülkelerine gelir?" diye soran Ersoy, uyuşturucuyla topyekün mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

- "Uyuşturucuyla mücadelede STK'ler rol almalı"

Genç Demokratlar Vakfı Başkanı Orhan Toksoy ise programda yapılacak konuşmaların, uyuşturucuyla mücadelede ışık olacağını düşündüğünü ifade etti.

Sivil toplum kuruluşlarının uyuşturucuyla mücadelede rol almaları gerektiğine dikkati çeken Toksoy, vakıf olarak uyuşturucuyla mücadelede yer aldıklarını söyledi.

- Üstün gayret gösterenler ödüllendirildi

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Yardımcısı Ersoy, uyuşturucuyla mücadelede üstün gayret gösteren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Volkan Altunbulak ve çocuğuna uyuşturucu bağımlılığından kurtulma sürecinde destek olan bir anneye plaket verdi.

Program, daha sonra uyuşturucuyla mücadele hakkında çalışmalarda bulunan panelistlerin sunumlarıyla devam etti.

Programa, Sahil Güvenlik Komutanı Vekili Tuğamiral Bülent Olcay, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakcı, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran da katıldı.

Kaynak: AA