Başkan Togar Açıklaması 'Arkeoloji Vadisi'nde Yeni Projeler Hayat Bulacak'

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi olan Arkeoloji Vadisi’nde yeni projelerin hayat bulacağını söyledi.

Başkan Togar Açıklaması 'Arkeoloji Vadisi'nde Yeni Projeler Hayat Bulacak'
Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk ve Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi(DOKAP) Başkanı Ekrem Yüce ile Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi öncelikli olmak üzere ilçede yürütülebilecek çalışmalara ilişkin değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundu.

“Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesinde yeni projeler hayat bulacak”

Tekkeköy’ün Karadeniz Bölgesi’nin tarih, turizm, kültür, doğa, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi yönünden en önemli ilçesi olduğuna dikkat çeken Başkan Hasan Togar, “İlçemiz Karadeniz Bölgesi’nin incisi durumundadır. Karadeniz Bölgesi’nin eğitim, sağlık, sanayi, ticaret, ulaşım ve ekonomi açılarından en gelişmiş şehri olan Samsun kalkınmada birinci derecede öncelikli yörelerden olup ‘Karadeniz’in başkenti’ ve ‘Atatürk’ün Şehri’ olarak tanıtılmaktadır. Bizler de bölgenin en hızlı gelişen, değişen ve büyüyen ilçesi olan Tekkeköyümüzde her alanda projeler planlayarak hayata geçirdik. Yine ilçemiz ile ilgili daha onca projemiz ve hayalimiz var. Bu çalışmaları gerçekleştirmek için belli oranda desteğe ihtiyacımız var. İlçemiz ile ilgili projelerimize destek aramak projelerimizi paylaşmak için Tekkeköy Kaymakamı Günay Öztürk ve ilgili arkadaşlarımız ile birlikte DOKAP Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret ettik ve ilçemiz ile ilgili tüm projelerimizi masaya yatırdık. Özellikle Karadeniz’deki ilk insan yerleşkesi Tekkeköy Mağaraları Arkeoloji Vadisi’nde yapmayı planladığımız yürüyüş yolları, ekolojik oyuncak parkı, köy ürünleri pazarı gibi daha bir çok projemizin hayata geçirilebilmesi için hibe proje desteği konularında görüştük. Yerli yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilen Tekkeköy Mağaraları ve çevresi ile diğer projelerimize gerekli desteğin sağlanacağını belirten DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce’ye ilgi ve alakalarından dolayı ilçem ve şahsım adına teşekkür ederim” dedi.

Ziyaretin ardından Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, DOKAP İdaresi Başkanı Ekrem Yüce’ye belediyenin yürüttüğü halk eğitim kurslarında kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru bir tabloyu hediye etti.
Kaynak: İHA