Başkan Ataç, Bilgilendirme Toplantılarını Sürdürüyor

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, düzenlenen bilgilendirme toplantıları kapsamında Eskişehirli kadınlar ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Başkan Ataç, Bilgilendirme Toplantılarını Sürdürüyor
Bilgilendirme toplantısının yoğun katılım ile gerçekleştirildiği adres bu kez Mustafa Kemal Paşa Belde Evi oldu. Etkinliğe Başkan Ataç’ın yanı sıra Hacıseyit Mahallesi Muhtarı Münir Çorakbaş, Mamure Mahallesi Muhtarı İnci Alan Üluğ, Hayriye Mahallesi Muhtarı Faruk Göktanır, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Muhtarı Serpil Üstsoy, Hacıalıbey Mahallesi Muhtarı Selma Savaş ve çok sayıda kursiyer kadın katıldı.

Kadınlara yoğun katılımlarından dolayı teşekkür eden Başkan Ataç, belediye hizmetleri hakkında da bilgiler aktardı. Tepebaşı Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerden bahseden Başkan Ataç, “Mustafa Kemal Paşa Belde Evi, bizim Belde Evleri’mizin en büyüğüdür. Çünkü bu bölgedeki insanlarımız üretken olmaya aday insanlar, yolunu açmasını bilen insanlar. Dünyanın en güzel binası bile olsa içinde insan olmasa bir işe yaramaz. Neyse ki siz buraya sahip çıktınız. Bu birliktelikler aratarak ve büyüyerek devam edecek. Bu birbirimize olan güvenin, sırt sırta vermenin bir neticesidir. Eskişehir’in, Tepebaşı’nın kadını çok farklıdır. Tepebaşı’nda ayrı bir bütünlük oluştu. Her gittiğimiz yerde Tepebaşı’nın kadını parmakla gösteriliyor. Çünkü çağdaşlık, medeniyet sizde var. Biz bunu Mutafa Kemal Atatürk’ten aldık. 2014 seçimlerinde kadın muhtar sayımız arttı. Bu da ayrı bir memnuniyet konusudur” dedi.



"Bizim için bütün vatandaşlarımız aynı değerdedir"

Belediye çalışmalarını yürütürken nelere dikkat edildiği konusuna da değinen Başkan Ataç, “2009’dan bu yana belediyecilik açısından tabi hizmetleri çok önemsedik. Bunlar herkesin hakkı, herkese eşit dağıtmak boynumuzun borcu. Kimseyi kayırmıyoruz. Bizim için bütün vatandaşlarımız aynı değerdedir. Bu görüşle, bu dönemde sanata, kültüre, spora, sağlığa, sosyalleşmeye ağırlık verdik. Eğitime çok destek vereceğiz, dedik. Örneğin dedik ki okul da bizim cami de bizim. Dedik ki engelliler için hobi değil, istihdam çalışmaları yapacağız. 2009’dan bu tarafa Belde Evleri 23’e çıktı, 7 tane deneyimli kafe açtık. Belde Evleri’nden 100 bin kadın, 50 bin çocuk hizmet aldı. Bu Belde Evi’nden bu dönemde yaklaşık bin kadınımız hizmet almış. Geçen gün hesap ettik, 2009’dan bu yana yaklaşık 65 yeni yer açtık. Örneğin bir Yaşam Köyü, bugün bütün Türkiye’ye örnek oldu. Alzheimer hastalarımız için sağlıklı yaşlanma, zihinsel engelliler için montaj atölyesi var. Kreş açacağız. Türkiye’de görme engelliler için ilk huzur evini açacağız” şeklinde konuştu.



"Çocukları çok seviyorum"

Çocuklara yönelik hizmetlere de değinen Başkan Ataç, “Mesela çocuklar için Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi açtık. 4 senede 40 bin çocuk tedavi oldu. Kimse 1 lira ücret ödemedi. Su sporları merkezi açtık. Güneş enerjisinden faydalanıyoruz. Leeds sertifikasına müracaat ediyorsunuz, geliyorlar ve puanlıyorlar. Orası yeşil bir bina güneş enerjisinden faydalanıyor. 65 puanla altın sertifika aldık. 2 büyük havuzu ve yazlık havuzu var. O tarihte altın sertifikalı ilk kamu binası, hala da tek bina. Senede 20 bin kişi yararlanıyor. Tepebaşı’nda yüzme bilmeyen çocuk kalmasın. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz. Çocukları çok seviyorum” ifadelerini kullandı.

Toplantının sonunda Onur Ören ve Sevim Nur Ören isimli çocuklar Başkan Ataç’a teşekkür ederek çiçek takdim etti. Ayrıca kursiyerler de Başkan Ataç için ördükleri kilimi kendisine hediye etti.
Kaynak: İHA