Afşin'de CHP'li Kadınlardan Çocuk İstismarlarına Tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanlığı, çocuk istismarına tepki amaçlı basın açıklaması düzenledi.

CHP Afşin İlçe Teşkilatı'nda yönetim kurulu üyeleriyle birlikte açıklama yapan İlçe Kadın Kolları Başkanı Emel Kanat Gönen, çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini söyledi.

Bu tür olayların, toplum vicdanında derin yaralar açacağını ve en şiddetli tepki gösterilmesi gerektiğini dile getiren Gönen, şunları kaydetti:

"İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimiz onları korumak hepimizin göreviyken susmak ve buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için endişe duyuyoruz, çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz."

Kaynak: AA