'3. İslam Dünyası İstanbul Ödülleri Sahiplerini Buldu'

Dünya İslam Forumu ve İslam Ülkeleri Düşünce Kuruluşları Platformu (ISTTP) tarafından, bu yıl üçüncü defa verilen İslam Dünyası İstanbul Ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) bünyesinde, 8. Dünya İslam Forumu'nun ilk günü, Bayrampaşa'da bir otelde düzenlenen ödül töreni, çok sayıda ülkeden akademisyenler, araştırmacılar, devlet adamları, diplomatlar, sivil toplum kuruluşları ve medya yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplam 11 kategoride, devlet, özel, diplomasi, iş, bilim, kültür, sanat, teknoloji, strateji, spor ve kamu diplomasisi alanlarında takdim edilen İslam Dünyası İstanbul Ödülleri, Türkiye ve İslam dünyasından başarıları, çizgisi ve duruşu ile öne çıkan kişi ve kurumlara takdim edildi.

Bu yıl ödül alanlar ise Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullahi Muhammed, Tunus NAHDA Hareketi Lideri Raşid Gannuşi, Kuveyt Uluslararası İslami Yardım Kuruluşu (IICO) Genel Başkanı Abdullah Matooq Al-Matooq, Yazar Belkıs İbrahimhakkıoğlu, İngiltere Bilim Teknoloji ve Medeniyet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Salim Al-Hassani, Yapımcı-Yazar Michael Wolfe, Optik-Bilimci Büyükelçi Ghanim A-Jumaily, Arap ve Uluslararası İlişkiler Forumu Başkanı Muhammed Al-Ahmari, Pakistanlı kriket oyuncusu Şahid Afridi, Yazar Prof. Dr. Abdülhamid Ebu Süleyman oldu.

Törende Malezya'dan gelen halk dansları topluluğu gösteri sundu.

Kaynak: AA